De beste kennisbank plugins voor WordPress

De beste kennisbank plugins voor WordPress

Als jij of je klantenservice steeds dezelfde vragen krijgen, of je simpelweg je bezoekers beter wilt kunnen helpen, dan is het creëren van een kennisbank een uitstekende oplossing. Bovendien kan een kennisbank heel goed zijn voor SEO! In deze blogpost bespreken we de beste kennisbank plugins voor WordPress.

3 kennisbank plugins voor WordPress

#1. HEROIC KNOWLEDGE BASE ($129)

Heroic Knowledge Base is één van de beste premium kennisbank plugins voor WordPress. De plugin wordt gebruikt door o.a. Pagely, Crazyegg en andere grote spelers. En hoewel het een behoorlijk prijzige plugin is, krijg je er een hele hoop functionaliteit voor terug. Hierbij kun je denken aan een Instant AJAX zoekfunctie, artikel feedback (bezoekers kunnen content een upvote of downvote geven, zodat je direct ziet bij welke artikelen er ruimte is voor verbetering), ingebouwde analytics, artikel bijlages en nog veel meer. Vanwege het prijskaartje is deze premium plugin wellicht niet de beste keus voor casual WordPress gebruikers.

Meer info

#2. WP KNOWLEDGEBASE (gratis)

Wat gratis kennisbank plugins betreft is WP Knowledgebase één van de beste opties die er zijn. Je kunt artikelen aanmaken met de native WordPress editor. Vervolgens kun je deze opdelen in categorieën, en kiezen of je gebruikers wel of niet naar specifieke artikelen wilt laten zoeken. Zodra je alles hebt ingesteld, kun je je kennisbank met een simpele shotcode aan je site toevoegen. Het is vrij basic allemaal, maar in combinatie met wat custom CSS is het een prima oplossing.

Meer info > correctie 02-01-2024 -> deze plugin wordt niet meer ondersteund door beveiligingsissues.

#3. VERY SIMPLE KNOWLEDGE BASE (gratis)

Een andere gratis kennisbank plugin is Very Simple Knowledge Base. Na het toevoegen van je artikelen verstrekt de plugin simpele shortcodes waarmee je je kennisbank in een breed scala aan grids kunt weergeven. Je kunt ook modifiers toevoegen om bijvoorbeeld lege categorieën te verbergen of de volgorde te veranderen. Ook deze plugin is heel basic, zeker vergeleken met Heroic Knowledge Base. Maar als je een gratis plugin zoekt en niet al te hoge eisen stelt, is Very Simple Knowledge Base wel het proberen waard.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.