Automatisch nieuwe WordPress berichten tweeten met Uncanny Automator

Automatisch nieuwe WordPress berichten tweeten met Uncanny Automator

Het is een goed idee om de nieuwe berichten die je op je WordPress website publiceert ook op sociale media te posten. Maar het kost best wat tijd als je dat steeds handmatig moet doen. Dat kun je ook automatiseren! Met behulp van de Uncanny Automator plugin kun je gemakkelijk automatisch nieuwe WordPress berichten tweeten. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Automatische nieuwe WordPress berichten tweeten met Uncanny Automator

De premium versie van Uncanny Automator biedt volop integraties met verschillende apps en platformen en maakt het mogelijk om een breed scala aan taken te automatiseren. Maar voor automatisch nieuwe WordPress berichten tweeten volstaat de gratis versie van de plugin prima! Hieronder leggen we stap voor stap uit wat je moet doen:

Stap #1: Installeer en activeer de plugin

Log in op je WordPress dashboard en installeer en activeer de Uncanny Automator plugin. Na activatie ga je in het linker menu op je dashboard naar Automator > Settings. Daar klik je op het Twitter tabblad en vervolgens op de Connect an Account knop.

Stap #2: Koppel je Twitter account

Op het volgende scherm moet je Uncanny Automator toegang geven tot je Twitter account. Klik op de Authorize app knop. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina met Uncanny Automator instellingen. Als het goed is heb je succesvol je Twitter account verbonden.

Stap #3: Maak een recept aan

Nu moet je een ‘recept’ aanmaken dat automatisch tweets verstuurd wanneer je een nieuw WordPress bericht publiceert. Navigeer naar Automator > Add new en bepaal of je berichten wilt tweeten van iedereen of alleen van ingelogde gebruikers (we raden aan om voor de laatstgenoemde optie te kiezen). Klik op de Confirm knop. Geef je recept een titel en selecteer WordPress als integratie.

Stap #4: Selecteer de triggers

Je krijgt nu een lijst met triggers te zien. Selecteer A user publishes a type of post with a taxonomy term in a taxonomy. Nu kun je een selectie maken uit het soort content dat je automatisch op Twitter wil delen. Wil je bijvoorbeeld alle blogberichten die je publiceert delen, dan selecteer je de Post optie. Bij Taxonomy kun je eventueel aangeven of je alleen berichten uit een specifieke categorie of met een bepaalde dag automatisch wilt delen. Ben je klaar? Klik dan op de Save knop.

Stap #5: Voeg een actie toe

Elke trigger heeft een actie nodig. Oftewel, wat je wilt dat er gebeurd zodra het recept getriggerd wordt – in dit geval dus het delen van je content op Twitter. Klik op de Add an action knop en selecteer Twitter als integratie. Je kunt nu ook een Status toevoegen die je volgers op Twitter zullen zien wanneer je nieuwe content publiceert.

Stap #6: Customize je tweets

Uncanny Automator biedt verschillende mogelijkheden om je tweets te customizen. Zo kun je ervoor kiezen om de berichttitel, bericht URL en afbeelding URL automatisch in je tweets weer te geven. Vergeet niet om op de Save knop te klikken als je klaar bent. 

Stap #7: Zet je recept live

Nu hoef je alleen nog maar de status van je recept van concept naar Live te zetten. 

Dat was het! Uncanny Automator zal nu automatisch een tweet versturen wanneer je een nieuw WordPress bericht op je site publiceert.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.