Als je WordPress website te traag is: websnelheid optimalisatie met WP Rocket

Als je WordPress website te traag is: websnelheid optimalisatie met WP Rocket

Het is een veelgemaakte beginnersfout bij het bouwen van een website: geen oog hebben voor de laadtijd.

Deze fout wordt direct afgestraft. Want hoe mooi je design van je WordPress website ook is, hoe waardevol  de content ook, het maakt niets uit wanneer je bezoekers een trage website voorgeschoteld krijgen.

In 1990 vonden mensen het misschien nog prima om een halve minuut te wachten tot een afbeelding zichtbaar werd, tegenwoordig gaan mensen na 3 seconden op zoek naar een andere bron van informatie. Vaak is dat je concurrent.

Bij weCare Media vinden we daarom de techniek “onder de motorkap” van je website net zo belangrijk als de pagina’s die je bezoekers voorgeschoteld krijgen.

Trage website schaadt SEO

Een trage website zorgt niet alleen dat bezoekers van je website vertrekken, het zorgt ook dat je een kleiner aantal bezoekers je website komt bezoeken. Google hanteert als richtlijn dat een website in maximaal 2 seconden geladen moet zijn.

Doet je website er langer over? Dan beschouwt Google je website als traag en dus gebruikersonvriendelijk. Hierdoor zakt je trage website in de zoekresultaten, wat direct minder traffic tot gevolg heeft. Een trage website doet daarmee ook al je SEO-inspanningen teniet!

Tijd voor een snellere website

Wanneer jouw WordPress website te traag is, moet je snel actie ondernemen. Elke dag die je wacht kost je bezoekers en omzet!

Er zijn verschillende manieren om je WordPress website sneller te maken. Een veelgebruikte manier om je website sneller te maken is caching.

Het mooie van caching is dat elke WordPress website er gebruik van kan maken. Je hoeft er niet voor te kunnen programmeren, je regelt het in een paar minuten.

Hoe caching helpt  je website sneller te maken

Wanneer een bezoeker je WordPress website bezoekt wordt er op de achtergrond hard gerekend om alle elementen samen te brengen en op de juiste manier zichtbaar te maken. Bij caching wordt het eindresultaat van die berekening opgeslagen. Bij een volgende bezoeker hoeven al die berekeningen dus niet opnieuw uitgevoerd te worden, maar wordt meteen de uitkomst getoond. Dit kan een stevige tijdwinst opleveren.

Website snelheid optimalisatie met WPRocket

Je snelheid versnellen via caching klinkt technisch, maar is met een paar klikken gedaan dankzij een WordPress-plugin zoals WPRocket. Je kunt de WordPress-plugin heel makkelijk installeren door in te loggen als Admin. Ga vervolgens naar Plugins > New Plugin en gebruik de zoekfunctie om WPRocket te vinden. Klik op “Install now” en de plugin wordt automatisch geïnstalleerd.

Zet WP Rocket vervolgens “aan” in het overzicht  en het werk is gedaan. Je hebt caching geactiveerd en daarmee je website een stuk sneller gemaakt.

Voordelen van WP Rocket

WP Rocket maakt je WordPress Website stukken sneller. Niet alleen door caching, maar ook door andere slimme technieken, zoals cache preloading en lazy loading. WP Rocket biedt ook een aantal geavanceerde functionaliteiten die helpen je website sneller te maken en betere resultaten uit je SEO-inspanningen te halen.

De plugin is beschikbaar in verschillende talen is compatibel met alle belangrijke eCommerce plugins voor WordPress.  

WP Rocket doet wat het belooft, zonder dat je bezoeker er iets van ziet of merkt. Nou ja, behalve de snellere laadtijden, dan!

Waarom zou je WP Rocket niet gebruiken om je website sneller te maken?

Je bezoekers zijn blij met een snellere website. Ook je SEO resultaten varen er wel bij. Maar zijn er redenen waarom je de WP Rocket-plugin niet zou gebruiken om de snelheid van je website te verhogen?

Eerlijk gezegd zouden wij het niet weten. Sterker nog, we raden het iedereen van harte aan. Of het moet zijn omdat je het maken van je website hebt uitbesteedt aan een specialist. Heb jij je website laten maken door een professioneel webdesign bureau zoals weCare Media?? Dan staat caching bij jouw website hoogstwaarschijnlijk al lang aan. Maar het kan nooit kwaad om het nog eens na te vragen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.