Nienke's website: Wel of geen plugins installeren?

Nienke’s website: Wel of geen plugins installeren?

Nietus! Zeg dat het niet waar is. Niet waar!!! Plugins blijken toch niet het ei van Columbus…

Ik zit tegenover Thijs Verhoeven (eigenaar en oprichter van WP Handleiding) in een horecagelegenheid in Amsterdam. We keuvelen wat over onze huisdiertjes (met een kop thee voor onze neus in plaats van bier of wijn!) en gaan dan over tot de orde van de dag; hop aan het werk.

Al snel komen we op mijn blog en mijn heerlijke onwetendheid omtrent WordPress. Nadat ik in mijn eerdere blogs de loftrompet heb gestoken over al die plugins die veel werk uit handen nemen en waardoor je nul technische kennis meer nodig hebt, schopt Thijs dat even keihard onderuit.

Géén plugins

ManageWP“Je moet eigenlijk zo min mogelijk plugins installeren; deze maken je site alleen maar trager”. Say what??? Dus eigenlijk zeg je: Sloop al je plugins er weer uit en als je ergens niet uitkomt, geef je site in beheer bij een webbouwer. Met andere woorden: als je geen technische achtergrond hebt, kun je eigenlijk helemaal niet zelf een site bouwen en onderhouden.

De soep wordt gelukkig niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Het is wel degelijk mogelijk om zelf een site te onderhouden, maar het vergt wel wat tijd en studie. Goh, dat had ik inmiddels ook wel in de gaten.

Gelukkig laat Thijs mij niet helemaal gedesillusioneerd achter en biedt hij ook een oplossing: ManageWP. Jawel, weer een plugin. Maarrrrrr… deze maakt vele anderen overbodig. Het is een soort extern dashboard waarmee je meerdere sites in één keer kunt beheren.

ManageWP

Ook voor maar één site is het aan te raden deze te installeren. Met ManageWP kun je ondermeer een goede backup (daarover in de volgende blog meer) maken van je site, je kunt je Google Analytics importeren, je site optimaliseren qua snelheid en in één oogopslag zien of je nog berichten hebt.

Voor de eerste vijf sites is het gebruik van deze plugin gratis, enkele extra diensten zijn voor een euro optioneel te activeren.

Ik ga direct naar mijn geïnstalleerde plugins en begin er een aantal te deleten. Sowieso is het goed om eens kritisch te kijken naar de plugins die je voor jouw site hebt geïnstalleerd. De meeste heb je helemaal niet nodig. Dat ruimt lekker op én, fijne bijkomstigheid, je site wordt weer een beetje sneller!

Dank je wel Thijs! (Volgende keer een biertje hoor!)

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.