7 veelgemaakte WordPress fouten die je in 2017 kunt voorkomen!

7 veelgemaakte WordPress fouten die je in 2017 kunt voorkomen!

We maken allemaal wel eens fouten. Dat maakt ons menselijk! Fouten zijn niet altijd te voorkomen. Maar we kunnen er wel van leren! Sterker nog, we kunnen leren van de fouten die andere mensen maken. In dit artikel bespreken we 7 van de meest gemaakte WordPress fouten. Door te kijken naar wat anderen fout doen, kun jij voorkomen dat je in 2017 dezelfde fouten maakt.

7 veelgemaakte WordPress fouten

#1. Niet de beste plugins installeren

Het kost natuurlijk wat tijd om uit te vinden welke WordPress plugins het beste geschikt zijn voor jouw website. Maar we zullen het je wat makkelijker maken. Deze plugins moet je hebben:

#2. Vergeten om een backup van je site te maken

Niets is perfect, en ook in de technologiewereld gaat wel eens wat mis. Je computer kan crashen, bijvoorbeeld. Als je niet goed voorbereid bent, dan loop je het risico dat je al je data kwijt raakt. Gelukkig zijn er geweldige backup plugins zoals BackupBuddy die automatisch backups van je website maken. 

#3. Onvriendelijke permalinks gebruiken

De URLs die WordPress standaard voor je aanmaakt zijn niet bepaald zoekmachine-vriendelijk. Zorg dus dat je de instellingen aanpast zodat er automatisch een betere permalink wordt aangemaakt. Dat kan als volgt:

  • Ga naar Options
  • Selecteer Permalinks
  • Zet de volgende regel in de Custom Tekst box: “/%category%/%postname%/%post_id”

Je kunt natuurlijk ook zelf permalinks invoeren.

#4. Geen gebruik maken van Analytics

Zou je ’s nachts gaan autorijden zonder koplampen? Nee. Waarom zou je dan wel een website runnen zonder Analytics? Google Analytics monitort je webverkeer en houdt bij welke keywords naar je website leiden. Maak je nog geen gebruik van Analytics, dan kun je net zo goed je geld uit het raam gooien. Hier lees je daar meer over.

#5. Het leven van mobiele gebruikers moeilijk maken

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. En als je wil dat je website wordt bezocht, dan kun je maar beter zorgen dat deze mobielvriendelijk is! Het is sowieso aan te raden om een responsive WordPress thema te gebruiken; deze ziet er automatisch goed uit op tablets en smartphones. Heb je geen responsive thema en ben je nog niet klaar om over te stappen naar een ander thema? Maak dan gebruik van een plugin zoals WPtouch. Hiermee kun je een mobiele versie van je WordPress site maken.

#6. WordPress updates negeren

WordPress rolt geregeld nieuwe updates uit. Als je die updates negeert en gewoon de oude WordPress versies blijft gebruiken, dan wordt je site erg kwetsbaar. Negeer de WordPress updates dus niet en zorg dat je altijd update naar de nieuwste versie! Wil je je niet druk hoeven maken over updates, kijk dan eens naar het WordPress Update Pakket. Als je voor 1 januari een abonnement afsluit kun je profiteren van een flinke korting!

#7. De standaard WordPress favicon laten staan

Vergeten om de favicon aan te passen in één van de meest voorkomende WordPress fouten. Een favicon is dat hele kleine icoontje dat aan je website is gekoppeld. Hij wordt weergegeven in de adresbalk van je browser, naast de paginatitel in een tabblad, en naast de paginanaam in je lijst met boekwijzers. De meeste WordPress beginners gebruiken de favicon die in hun thema zit ingebouwd. Maar als je professioneel over wil komen, moet je echt een eigen icoontje hebben. Dat is niet zo lastig:

  • Zoek naar een gratis favicon generator, zoals http://www.favicon-generator.org
  • Maak je bestand (meestal 16 x 16 pixels)
  • Ga naar Afbeeldingen in je WordPress thema
  • Vervang de standaard favicon door je custom ontwerp
Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.