7% van alle WordPress sites gebouwd met Elementor

7% van alle WordPress sites gebouwd met Elementor

Op 19 mei kondigde Elementor aan dat 7% van alle WordPress websites is gebouwd met Elementor. Dat komt neer op maar liefst 5 miljoen websites.

Over Elementor

Elementor is een open source site builder plugin voor WordPress, waarmee je zonder programmeerkennis zeer professionele websites kunt bouwen. De missie van het team achter Elementor is om webbuilding drastisch te simplificeren, zodat web professionals en internetbureaus hun creatieve en zakelijke potentie ten volste kunnen benutten.

7% gebouwd met Elementor, versnelde toename gebruikers door corona

Elementor werd opgericht in 2016. Hoewel het twee jaar duurde voordat de mijlpaal van 1 miljoen websites werd bereikt, kostte het slechts drie maanden voordat het aantal sites van 4 naar 5 miljoen ging. Die acceleratie in de groei heeft ongetwijfeld iets te maken met de impact van het coronavirus. Sinds de uitbraak van de wereldwijde pandemie is er alleen al in de Verenigde Staten een toename van 32% in webbuilding waargenomen.

30% is nieuwe WordPress gebruiker

Meer dan 30% van de Elementor gebruikers maken voor de eerste keer gebruik van WordPress. “Ons doel om professionele webbouwers in staat te stellen om moeiteloos schitterende websites te bouwen aan de hand van hun specifieke behoeften, wordt vervuld,” schreef Elementor CEO Yoni Luksenberg. “Er groeit een fantastische gemeenschap rondom ons platform. Verder is het heel belangrijk voor ons om te zien dat we daadwerkelijk niet-geaffilieerde gebruikers tot de WordPress gemeenschap converteren; we worden de de factomanier voor webbouwers om WordPress websites te creëren.”

Veel waardering

Elementor krijgt veel waardering vanuit de WordPress gemeenschap. Een goede indicatie hiervan is het feit dat Elementor tijdens de jaarlijkse Torque Magazine Plugin Madness competitie voor het tweede jaar op een rij winst behaalde. De populaire site builder plugin wist grote concurrenten zoals Wordfence, WooCommerce en Advanced Custom Fields te verslaan.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.