6 tips om de leesbaarheid van je blog te verbeteren

6 tips om de leesbaarheid van je blog te verbeteren

We komen geregeld WordPress blogs tegen waar we duizelig van worden. Met name nieuwe, onervaren bloggers hebben de neiging om los te gaan met widgets, apps in de zijbalk, een overdaad een afbeeldingen en opvallende fonts. Maar je blog rustig en leesbaar houden is erg belangrijk om te zorgen dat je bezoekers blijven terugkomen. Hieronder 6 simpele tips om je WordPress blog leesbaarder te maken!

#1. Kies een duidelijk lettertype voor de body tekst

Een simpel, duidelijk lettertype is altijd de beste keus, met name als het op body tekst aankomt. Vermijd schrijffonts en kies iets dat goed leesbaar is. Zorg er ook voor dat het de juiste maat heeft en kies liefst voor een donkere kleur op een witte of crèmekleurige achtergrond.

#2. Verwijder onnodige elementen

Bedenk goed waar je wil dat je bezoekers heen gaan, en verwijder onnodige elementen en informatie. Dat leidt alleen maar af. Hou het zo rustig mogelijk. Less is more!

#3. Maak hapklare brokken

Het is belangrijk dat je het je bezoekers makkelijk maakt om de content die je deelt te verteren. Dit doe je door je content in hapklare brokken, oftewel logische paragrafen, op te delen. Niemand lees graag lange lappen tekst. Hoe duidelijker je je content overbrengt, hoe leesbaarder je blog wordt en hoe fijner je bezoekers het zullen vinden om je blogberichten te lezen.

#4. Vermijd lange zinnen

Probeer korte zinnen te gebruiken. Zinnen met meer dan 20 woorden beschouwen we als lang. Zorg dat een paragraaf niet meer dan één lange zin bevat.

#5. Creëer een heldere navigatie

Sommige complexere WordPress blogs met een trendy design maken het lastig om te weten waar op de website je precies bent. Zorg dat je een duidelijke navigatiestructuur hebt en plaats de Home knop altijd bovenaan de pagina; als je bezoekers dan toch verdwalen kunnen ze gewoon teruggaan naar het begin in plaats van te vertrekken. Ook een toegevoegde broodkruimelnavigatie kan helpen.

#6. Zorg voor een goede leesbaarheid op alle apparaten

Een blog dat er op je laptop of desktop computer goed en leesbaar uitziet maar op een smartphone of tablet compleet uit haar voegen schiet, zal nooit succesvol worden. Tenslotte bezoekt het merendeel van de gebruikers het internet tegenwoordig vanaf een mobiel apparaat. Zorg dus dat je WordPress blog 100% responsive is om van een goede leesbaarheid op alle apparaten verzekerd te zijn!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.