5 schitterende video background WordPress thema’s

5 schitterende video background WordPress thema’s

Tien jaar geleden was een website met een video background niet alleen lastig om te bouwen, maar ook zo zwaar dat de website er dusdanig traag van werd dat het een negatieve invloed op de gebruikerservaring had. Tegenwoordig hebben we dat probleem niet meer. Video’s kunnen nu eenvoudig gecomprimeerd worden, spelen soepel af, en onze internetverbindingen zijn snel genoeg om de video’s binnen no time te laden. Wanneer een video background op de juiste manier wordt toegepast, kun je veel impact creëren met je website. Ben jij ook op zoek naar die wow-factor? Bekijk dan onze selectie van 5 schitterende premium video background WordPress thema’s!

Video background WordPress thema’s

KING SIZE

video background

Het King Size thema is één van de best verkopende premium WordPress thema’s op Theme Forest, en biedt talloze mogelijkheden. Het thema is 100% responsive en heeft een full-screen slider en video area om direct de aandacht van je bezoekers te trekken. Daarbij heb je de keuze uit vijf verschillende galleries, en kun je met behulp van handige shortcodes extra functionaliteiten toevoegen. De portfolio pagina is ideaal om te laten zien wat je kunt, en het custom admin panel is een verademing voor zowel beginners als gevorderde WordPress gebruikers.

DK

video background

Het DK thema is een uitstekende oplossing voor wie een creatief online portfolio wil opzetten. Je kunt een full-screen slideshow weergeven en YouTube en Vimeo video’s in je achtergronden neerzetten. Er zijn 10 verschillende pagina layouts, dus je kunt volop variëren. Een extra functie van dit thema is de mogelijkheid om wachtwoorden in te stellen voor je galleries; dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld fotosessies in opdracht doet en je foto’s alleen voor bepaalde mensen beschikbaar wilt stellen. Er zitten verschillende custom widgets bij dit thema, variërend van een Twitter feed tot een contactformulier. Daarbij is DK helemaal translation-ready.

VIGNETTE

video background

Vignette is een ideaal thema voor fotografen, modellen en creatieve bureaus. Het header-gedeelte beslaat het grootste deel van het scherm, en als je echt de aandacht van je bezoekers wil trekken kun je de afbeelding vervangen door een video background. De layout van de homepagina is zeer flexibel; je kunt gemakkelijk elementen verplaatsen en aanpassen wat je wilt. Het verborgen navigatie menu werkt geweldig op een mobiele interface, maar is ook handig bij gebruik op een gewone computer omdat je dan echt de focus op je werk kunt leggen.

CHOCOLATE WP

video background

Chocolate WP is een responsive fotografie thema met een fullscreen video background homepagina en een sensuele uitstraling. Met dit WordPress thema kun je direct indruk maken op nieuwe cliënten en opdrachtgevers. Met de unieke two-level gallery kun je jezelf onderscheiden van andere fotografen. Ook heb je de beschikking over 9 widgets, die je eenvoudig in de footer of zijbalk van je pagina’s kunt plaatsen. Het opzetten van je website is dus een fluitje van een cent!

ELISION

video background

Elision maakt gebruik van de Amazing Qode Slider, die volledige ondersteuning biedt voor video achtergronden. De page builder is zeer gebruiksvriendelijk en je krijgt de beschikking over een heleboel handige shortcodes, wat dit thema erg geschikt maakt voor WordPress gebruikers die niet zo veel van code af weten. De geanimeerde overgangen zorgen ervoor dat je je producten en diensten mooi in de schijnwerpers kunt zetten. Het Elision thema is zeer veelzijdig en kan voor allerlei soorten toepassingen gebruikt worden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.