5 tips om geld te verdienen met een blog of website

5 tips om geld te verdienen met een blog of website

Geld verdienen met bloggen? Dat kan! Sterker nog, er zijn zat mensen die er rijk van zijn geworden. Hieronder 5 tips om geld te verdienen met je blog op website.

 5 tips om geld te verdienen met een blog of website

Zorg voor bezoekers

Je kunt pas echt geld verdienen met je website, als je consistent een hoog aantal bezoekers weet te trekken. Dat betekent dat je een gebruiksvriendelijke website moet hebben met boeiende content, dat je hoog moet ranken in de zoekresultaten van Google (verdiep je in SEO!), dat je posts regelmatig gereblogged worden door andere bloggers (maak vriendjes!) en dat je je bezoekers een reden geeft om steeds weer terug te komen. Ben je eenmaal op een punt waarop je voldoende traffic genereert, dan kun je geld gaan verdienen.

Begin met Pay Per Click

Pay Per Click (PPC) is een effectieve manier om geld te verdienen met je blog op website, mits je een website hebt die enigszins traffic weet te genereren. Een van de meest gebruikte PPC’s is AdSense van Google. Het werkt als volgt: je maakt een AdSense account aan en krijgt vervolgens een stukje code dat je in de pagina’s van de website moet zitten. Hiermee worden de advertenties geactiveerd. Google houdt bij hoe vaak er op de advertenties wordt geklikt. Voor iedere keer dat een bezoeker op een advertentie klikt, krijg jij een vooraf vastgesteld bedrag. Aan het einde van de maand krijg je dit uitbetaald.

Schrijf promotionele blogposts

Ben je een populaire blogger, dan kun je je laten sponsoren door bijvoorbeeld merken in jouw vakgebied. Om een voorbeeld te geven: je hebt een blog over alles dat met haar en kapsels te maken heeft. Je zou dan een shampoomerk kunnen benaderen (als je echt succesvol bent benaderen zij jou misschien wel) en een promotionele blogpost kunnen schrijven over hoe geweldig hun merk wel niet is en dat je helemaal verliefd bent op de nieuwe conditioner. Het shampoomerk krijgt meer bekendheid en als dank voor je promotie krijg jij betaald (in de vorm van geld of een jaar lang gratis shampoo).

Registreer je bij Amazon Associates

Met het affiliate programma van Amazon kun je ook flink veel geld verdienen. Je registreert je als Affiliate van Amazon en creëert links naar specifieke producten op Amazon op je website. Wanneer je bezoekers op die links klikken en het product kopen, krijg jij een fee. Het werkt natuurlijk het beste met relevante content. Voorbeeld: je hebt een website of blog met fotografietips. Daar zet je dan een affiliate link op naar een nieuwe cameralens op Amazon. Als één van je bezoekers op de link klikt en de camera koopt, krijg jij een percentage van de verkoopprijs.

Geld verdienen met direct sales

In plaats van te kiezen voor een bemiddelaar, kun je advertentieruimte ook direct aan adverteerders verkopen. Het voordeel hiervan is dat je een adverteerder in jouw niche, en dus alleen maar extreem relevante ads op je site hebt. Dit vergroot de kans dat mensen erop klikken.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.