5 indrukwekkende shortcodes plugins voor je WordPress website die je uit zou moeten proberen!

5 indrukwekkende shortcodes plugins voor je WordPress website die je uit zou moeten proberen!

Als je met WordPress werkt, heb je ongetwijfeld al eens van shortcodes gehoord. Weet je niet wat het zijn, dan kun je ze zien als korte stukjes code die je, wanneer je ze op je webpagina zet, de mogelijkheid bieden om buttons, kolommen, alerts en andere zaken toe te voegen. Een shortcode bestaat uit slechts één regeltje, maar vult je pagina’s zonder dat je het doorhebt met een langer script dat voor de gewenste functionaliteit zorgt.

Er zijn grofweg twee soorten shortcodes: shortcodes die zijn ingebouwd in je thema, en shortcodes die je aan je site kunt toevoegen met een plugin.

Hoewel WordPress al wat standaard shortcodes voor je heeft klaargezet om te gebruiken, zijn er nog veel meer (zeer geavanceerde) mogelijkheden. Hieronder onze top 5 met indrukwekkende WordPress shortcode plugins!

WordPress Shortcodes

WordPress Shortcodes

Deze plugin heeft meer dan 25 geweldige shortcodes om uit te kiezen. Zo kun je layouts, lijstjes, knoppen en (SEO-vriendelijke) tabs toevoegen. Je kunt zelfs je shortcodes ‘nesten.’ Heb je bijvoorbeeld een layout met drie kolommen, dan kun je in elke kolom weer drie individuele knoppen of drie individuele lijstjes zetten.

Download

Vision Shortcodes

Vision Shortcodes

Vision is een zeer gemakkelijk te gebruiken shortcode plugin met meer dan 100 verschillende shortcodes. De plugin wordt na activatie direct toegevoegd aan je WordPress post/page editor, dus je hoeft alleen maar te klikken om de shortcode die je wil gebruiken toe te voegen. Vision Shortcodes bevat knoppen in verschillende formaten en kleuren, kolommen, lightboxes, tabs, iconen, nummer tellers, prijsvakjes, en nog veel meer. Als het op geavanceerde shortcodes aankomt, is deze plugin zeker een goede keus.

Download

Intense Shortcodes

Intense Shortcodes

Deze shortcode plugin biedt niet alleen meer dan 100 verschillende shortcodes (met o.a. lightboxes, iconen, knoppen, voortgangsbalken, subpagina’s, content vakken en alerts) maar is ook inclusief 18 custom post types, 140 animaties en meer dan 4900 iconen.

Download

Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate is één van de meest populaire gratis shortcodes plugins die verkrijgbaar zijn op WordPress.org. Je hebt de beschikking over meer dan 50 shortcodes, variërend van knoppen en tabs tot sliders, links en iconen. Indien gewenst heb je ook de mogelijkheid om naar de premium versie te upgraden voor nog meer handige functionaliteiten.

Download

Arconix Shortcodes

Arconix Shortcodes

Een ander simpel (en gratis!) alternatief is Arconix Shortcodes. Deze plugin wordt geleverd inclusief alle basics, zoals kolommen, highlights, knoppen en tabs. En dankzij het responsive shortcode design ziet alles er op elk schermformaat mooi uit.

Download

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.