5 gratis evenementenkalender plugins voor WordPress

5 gratis evenementenkalender plugins voor WordPress

Een digitale agenda op je website plaatsen is erg makkelijk wanneer je bijvoorbeeld een evenement, cursus, training of online webinar organiseert. Een agenda helpt je in het overzichtelijk publiceren van de dingen die jij organiseert.

Je kunt zelf een tabel maken op een pagina genaamd Agenda of Evenementen, maar je kunt er ook voor kiezen om een WordPress agenda plugin te installeren. Veelal zijn deze gratis, maar natuurlijk zijn er ook betaalde varianten

Wanneer je zelf een pagina maakt kost je dit veel beheer tijd. Je dient direct na ieder evenement de agenda op te schonen. Je kan het natuurlijk niet hebben dat je eventkalender oude gebeurtenissen bevat.

Als je regelmatig evenementen organiseert – al zijn het er maar een paar – dan is het belangrijk dat je de bezoekers van de website hiervan op de hoogte kunt stellen. Anders zou je wel eens een lage opkomst kunnen verwachten! Eén van de redenen dat we zo gek zijn op WP is het feit dat er werkelijk overal plugins voor zijn. Zo zijn er ook talloze evenementenkalender plugins, waarmee het weergeven en beheren van je evenementen een fluitje van een cent wordt. In dit artikel hebben we 5 gratis evenementenkalender plugins voor WP op een rijtje gezet. Enkele hiervan zijn ook in het Nederlands beschikbaar

5 evenementenkalender plugins

1. The Events Calendar Plugin

The Events Calendar plugin heeft meer dan 400.000 actieve installaties en een 4.7 tevredenheidsscore. De freemium plugin is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk evenementen te creëren en te beheren. Mocht je er behoefte aan hebben, dan is er een breed scala aan premium add-ons met extra functionaliteiten. The Events Calendar is makkelijk te gebruiken en biedt allerlei handige features, zoals Google Maps integratie en een zoekfunctie. Deze plugin heette vroeg simple calendar.

2. Events Manager Plugin

De Events Manager plugin is een flexibele en betrouwbare plugin die oorspronkelijk bedoeld was als registratie tool voor evenementen, maar toevallig ook een heel goede evenementenkalender heeft. De plugin biedt je de mogelijkheid om je evenementen te categoriseren en custom attributen (zoals bijvoorbeeld een dress code) toe te voegen. Je hebt volledige controle over hoe je evenementen op je site worden weergegeven. En omdat registratie- en ticketfunctionaliteit gewoon ingebouwd zitten, is deze plugin zeker de moeite waard als je meer nodig hebt dan alleen een kalender.

3. All-in-One Event Calendar Plugin

De All-in-One Event Calendar plugin van Timely heeft meer dan 100.000 actieve installaties en een schitterend design. Met de talloze features van deze plugin (o.a. evenement categorieën met kleurcodes, verschillende kalender weergaves en een inline kalender thema editor) kun je van je evenementenkalender echt iets bijzonders maken.

4. My Calendar Plugin (niet meer beschikbaar)

De toegankelijke My Calendar plugin is heel makkelijk in gebruik, maar flexibel genoeg voor webdesigners en ontwikkelaars die behoefte hebben aan een custom evenementenkalender voor WP. Er zijn verschillende add-ons beschikbaar om de functionaliteiten uit te breiden, en je bezoekers kunnen zelf kiezen welke weergave zij prettig vinden (Maand, Dag, Week of Agenda weergave).
Update 2020: Helaas is deze goede plugin niet meer beschikbaar voor jouw eventkalender functionaliteit.

5. Spider Event Calendar

De Spider Event Calendar is een degelijke gratis kalender plugin met een lange lijst aan functionaliteiten. Denk aan kleurgecodeerde categorieën en custom HTML in evenement beschrijvingen. In de Pro versie zitten nog meer extra’s, maar de kans is groot dat je aan de gratis versie van de plugin al genoeg hebt. Je kunt een onbeperkt aantal kalenders, evenement categorieën en evenementen toevoegen. En de plugin is 100% responsive!
Update 2022: Deze plugin is gesloten sinds 13 januari 2022 en is niet beschikbaar om te downloaden.

 

Tip

Met een calendar widget kan je je agenda bijvoorbeeld aan de rechterkant van iedere pagina plaatsen. Dus niet vast op 1 pagina, maar op alle pagina’s.

Vragen of opmerkingen?

De beste gratis plugin agenda WordPress gevonden door het lezen van dit artikel? Of heb je nog vragen over een WordPress calendar plugin?

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.