WordPress 5.3 introduceert nieuw emailverificatie venster voor admins

WordPress 5.3 introduceert nieuw emailverificatie venster voor admins

WordPress 5.3 gaat een nieuw emailverificatie venster voor admins introduceren. Nadat een admin gebruiker heeft ingelogd, zal dat venster elke zes maanden worden weergegeven.

Recovery emails

De feature werd zeven maanden geleden voorgesteld door Andrei Draganescu als onderdeel van de Site Health verbeteringen. Draganescu zei dat het idee werd geïnspireerd door de discussie over WSOD (White Screen of Death) recovery emails. Deze worden verstuurd wanneer een website geconfronteerd wordt met een fatale foutmelding en de admin niet meer kan inloggen. Mensen die aan de discussie deelnamen merkten op hoe vaak het voorkomt dat admin emailadressen verouderd zijn. Of dat ze ingesteld staan op een ‘catch all’ adres dat nooit gecontroleerd wordt.

De ‘Why is this important?’ link leidt naar een artikel waarin wordt beschreven waar het admin emailadres zoal voor gebruikt wordt. Denk aan registratiemeldingen van nieuwe gebruikers, het goedkeuren van reacties en onderhoudsberichten.

Emailverificatie

Hoewel het niet de intentie was, zou het nieuwe emailverificatie venster belangrijk kunnen worden. Met name voor admins die niet regelmatig op hun WordPress site inloggen. De feature zou de communicatie voorafgaand aan automatische updates kunnen verbeteren. Door admins hun emailadres na zes maanden te laten verifiëren, kan men ervoor zorgen dat meer emailadressen up to date blijven.

Zoals je misschien wel weet kwam het WordPress security team recentelijk met het voorstel om oude WordPress versies tot 4.7 automatisch te updaten. Een van de grootste zorgen bij dat concept is of admins van wie het emailadres niet meer klopt wel bereikt kunnen worden. Dit nieuwe admin email verificatie venster zal wellicht weinig nut hebben voor oude WordPress sites. Maar in de toekomst zullen auto-updates voor grote WordPress versies de standaard worden. En dan zal de feature helpen om te zorgen dat meer admins die mails naar een geldig emailadres laten sturen.

De officiële release van WordPress 5.3 staat gepland voor 12 november 2019.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.