3 handige WordPress features die je waarschijnlijk nog niet kende

3 handige WordPress features die je waarschijnlijk nog niet kende

Durf jij te beweren dat je alles af weet van WordPress? Waarschijnlijk niet, want hoe ervaren je ook bent, je blijft altijd nieuwe dingen leren. En omdat WordPress constant wordt verbeterd, is het niet zo verwonderlijk als je niet met elke feature bekend bent. In dit artikel bespreken we 3 handige WordPress features die je waarschijnlijk nog niet kende!

3 handige WordPress features

  1. De Autosave Interval aanpassen

Je hebt het ongetwijfeld weleens meegemaakt; je was lekker bezig met het typen van je blogpost, toen je kat ineens over het toetsenbord heen liep/je laptop uitviel/het internet op was. Weg blogpost! Om dergelijke frustrerende situaties te voorkomen heeft WordPress de auto-saving feature geïntroduceerd. In bepaalde gevallen kan de interval waarmee het platform je werk opslaat echter niet kort genoeg zijn om je werk te redden. Wil je de interval korter maken, dan kun je de onderstaan code toevoegen aan je wp-config bestand en het gewenste cijfer invoeren:

define( %u2018AUTOSAVE_INTERVAL%u2019, 160 );
  1. Sticky Posts op je homepage zetten

Wil je een bepaald blogbericht bovenaan je homepagina hebben, misschien voor nieuwe bezoekers? Of gewoon omdat je een artikel hebt geschreven dat wel wat extra aandacht verdiend? Dat kan met Sticky Posts, één van de nieuwe handige WordPress features van het WordPress visual editor scherm. De feature staat aan de rechterkant van de visual editor. Klik op ‘Edit’ naast ‘Visibility’ en vink de ‘Stick this post tot the front page’ optie aan. Sla de wijzigingen op en ververs de homepagina om de Sticky Posts functie in actie te zien.

  1. Dashboard Widgets verplaatsen, toevoegen en verwijderen

Na het inloggen op WordPress kom je automatisch op je WordPress Dashboard terecht. Die bevat allerlei handige shortcuts die je naar de verschillende secties van je websites leiden. Die shotcuts zijn onderverdeeld in verschillende boxen onder de naam Dashboard Widgets. Natuurlijk maakt niet iedereen gebruik van dezelfde shortcuts; de ene gebruiker gaat vaker naar een bepaalde sectie dan de ander. Daarom stelt WordPress ons in staat om Dasboard Widgets te verplaatsen, toe te voegen en te verwijderen. Hoe je dat doet? Simpel: klik op de Screen Options knop om de boxen te verbergen of weer te geven. Dankzij de Drag & Drop functie is het ook mogelijk om de widgets te arrangeren op de manier die jij het prettigst vindt. Deze feature is overigens ook ideaal als je het WordPress Dashboard wil aanpassen voor je cliënten!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.