Top 10 anti-spam plugins voor WordPress

Top 10 anti-spam plugins voor WordPress

Als je de bezoekers van je WordPress website de mogelijkheid geeft om reacties te plaatsen, dan gaat dat gepaard met het risico op spam. Als je daar niet op voorbereid bent, kunnen spamreacties zich gaan ontwikkelen tot een vervelende situatie die op een gegeven moment niet meer onder controle te houden is. Gelukkig zijn er tal van anti-spam plugins voor WordPress die je kunnen helpen in de strijd tegen spam. Wij hebben de 10 beste voor je op een rijtje gezet.

De beste anti-spam plugins voor WordPress

#1. Akismet

Als je een nieuwe WordPress site installeert, dan staat Akismet standaard al geïnstalleerd. Je moet de plugin dan nog wel activeren en een API sleutel ophalen. Akismet filtert alle reacties op je website en markeert verdacht uitziende reacties als spam, welke jij vervolgens kunt verwijderen of goedkeuren. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties behoort Akismet tot de meest gebruikte anti-spam plugins voor WordPress.

Meer info

#2. Defender

De gratis Defender plugin van WPMU Dev is uitgerust met een krachtige firewall, IP banning, IP lockouts, 404 detectie en nog veel meer. De plugin heeft voornamelijk 5-sterren beoordelingen en meer dan 30.000 actieve gebruikers. Hoe je het meeste uit deze plugin haalt, lees je hier.

Meer info

#3. WordPress Zero Spam

In plaats van gebruikers te vragen om met CAPTCHA te bewijzen dat ze oprechte gebruikers zijn, maakt de WordPress Zero Spam plugin gebruik van AI in combinatie met effectieve spam detectie technieken. De plugin integreert met andere populaire WordPress plugins, waaronder Contact Form 7, BuddyPress en WP Forms.

Meer info

#4. NoSpamNX

NoSpamNX blokkeert spamreacties door een veld te creeren dat alleen bots kunnen zien. Als een bot dat veld invult, wordt de reactie niet gepubliceerd. Je kunt de betreffende spambot dan blokkeren of alle reacties van die spambot als spam markeren. 

Meer info

#5. Stop Spammers

Stop Spammers werkt in principe out-of-the-box, maar er zijn ook ruim 50 instellingen die je kunt configureren als je daar behoefte aan hebt. Deze plugin blokkeert zowel spamreacties als registratie spam, spam-emails en spambots, en houdt tegelijkertijd het aantal inlogpogingen in de gaten. 

Meer info

#6. WP Bruiser

WPBruiser is een security en anti-spam plugin die op basis van algoritmes spam bots kan identificeren. Het mooie aan deze plugin is dat hij kan voorkomen dat bots uberhaupt spam achterlaten. Dit elimineert de noodzaak om alle (potentiele) spamberichten handmatig door te spitten en te verwijderen. 

Meer info

#7. CleanTalk Spam Protection

CleanTalk is een van de betere universele anti-spam plugins voor WordPress. Hij voorkomt dat bots spam reacties achter laten, maar blokkeert ook registratie spam en spam die via andere formulieren op je site wordt achtergelaten (zoals via widgets en boekingen). Het enige dat de plugin niet tegenhoudt, is handmatige spam. 

Meer info

#8. Antispam Bee

Antispam Bee blokkeert spamreacties en trackbacks effectief en zonder gebruik van CAPTCHA. Daarnaast kun je statistieken bekijken betreffende het aantal spamreacties dat geblokkeerd en verwijderd is. Met ruim 500.000 actieve gebruikers is Antispam Bee een van de meer populaire anti-spam plugins voor WordPress.

Meer info

#9. Titan Anti-Spam & Security

De Titan Anti-Spam & Security plugin heeft een aantal mooie features om spam te voorkomen, waaronder een firewall, anti-spam feature, malware scanner en site toegankelijkscontrole. Ook deze anti-spam plugin maakt gebruik van algoritmes in plaats van CAPTCHA.

Meer info

#10. Spam Destroyer

Spam Destroyer is ideaal voor wie geen zin heeft om allerlei instellingen te configureren; na installatie en activatie doet deze plugin direct wat hij moet doen: spam van spambots tegenhouden. Simpel, eenvoudig en bovendien helemaal gratis. 

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.