Zoek en vervang teksten in WordPress

Zoek en vervang teksten in WordPress

De zoek en vervang functie die je bijvoorbeeld in Microsoft Word hebt, kun je ook in WordPress gebruiken. Dat is handig voor verschillende situaties – stel dat je een bepaalde term op je WordPress site veelvuldig hebt gebruikt, en die term achteraf niet correct blijkt te zijn. Of dat je erachter komt dat er een alternatieve term is die veel beter scoort in Google. Als je die termen allemaal handmatig op zou moeten zoeken, ben je heel veel tijd kwijt. In dit artikel leggen we twee manieren uit waarmee je in WordPress eenvoudig teksten kunt zoeken en vervangen.

Manier #1: Zoek en vervang tekst met een WordPress plugin

Search & Replace is een WordPress plugin die je in staat stelt gemakkelijk woorden of zinnen (ook wel strings genoemd) op je hele WordPress site te zoeken, en deze vervolgens te vervangen door een string die je zelf kunt invoeren. De plugin doorzoekt je database op de string en vervangt deze automatisch. Search & Replace werkt ook op WordPress Multisite installaties, zodat je met één klik tekst kunt vervangen op talloze pagina’s. Bovendien heb je met deze methode geen technische kennis nodig.

Manier #2: Zoek en vervang tekst met SQL

De tweede manier die we bespreken is alleen aan te raden als je een beetje verstand hebt van SQL en Phpmyadmin. Hierbij is het altijd slim om een backup van je database te maken voor je begint. Als je in Phpmyadmin naar de database van je website gaat, kun je SQL toepassen. Ga naar het SQL tabblad en voer daar de volgende tekst in:

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (
post_content,
'Oude tekst',
‘Nieuwe tekst’);

Let wel op, er wordt nu alleen gezocht in de wp_posts tabel, waardoor tekst in andere tabellen niet wordt aangepast. Hiervoor zou je dan weer apart een script moeten draaien.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.