Zo wordt je een WordPress Professional!

Zo wordt je een WordPress Professional!

Als je bezig bent met het ontdekken van manieren om online je brood te verdienen, dan kan de wereld van WordPress opwindend en ontmoedigend tegelijk zijn; de open source filosofie van het populairste platform op het internet biedt oneindig veel mogelijkheden voor bloggers, ontwikkelaars en ontwerpers. Maar het formaat van WordPress kan behoorlijk intimiderend zijn. Met dit artikel willen we je helpen om te bepalen of het worden van een WordPress Professional iets voor jou is.

wordpress professional

#1. Leer van de succesverhalen van anderen.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van mensen als Adii Pienaar (oprichter van WooThemes) en Joost de Valk (oprichter van Yoast), en verdiep je in andere succesvolle WordPress goeroes. Laat je door hen inspireren!

#2. Zoek de perfecte niche.

Je kunt geen expert zijn in elk vakgebied, dus kies het pad dat het best bij je past en specialiseer je. WordPress Professionals zijn grofweg in twee groepen te verdelen: thema ontwikkelaars en plugin ontwikkelaars. Maar er zijn nog veel meer andere opties! In de constant veranderende online arena beginnen de meesten aan de ene kant, en eindigen aan de andere kant. Een aantal routes om te verkennen zijn o.a.:

  • Programmeren en ontwikkelen, zowel front-end (HTML, CSS en Javascript) of backend (PHP).
  • WordPress-Optimized hosting, een niche die behoorlijk lucratief is gebleken voor mensen zoals Jason Cohen van WPEngine. WordPress blijft groeien, wat natuurlijk steeds nieuwe mogelijkheden schept.
  • Content specialisten, schrijvers en ontwerpers. Veel bedrijven hebben getalenteerde mensen nodig om hun producten en diensten online te promoten, terwijl zij zich bezig houden met hun core business.
  • Project managers en Support Professionals hebben ook volop mogelijkheden in de WordPress wereld, met name wanneer zij aan de slag gaan bij WordPress georiënteerde organisaties.
  • Marketing specialisten met kennis van SEO, eCommerce en conversie optimalisatie zijn zeer gewild.
  • WordPress training is iets waar steeds vaker naar gevraagd wordt, en dat is ook niet zo gek met miljoenen nieuwe gebruikers!
  • Als je tweetalig bent en je bent er goed in, dan kun je daar flink van profiteren in de WordPress wereld.

#3. Blijf altijd leren

Wil je een WordPress Professional worden, dan betekent dat dat je nooit bent uitgeleerd; er is een eindeloze leercurve, zeker omdat het internet zich zo rap ontwikkeld. Het maakt niet uit als je geen kaas hebt gegeten van PHP; maar het is van essentieel belang dat je blijft leren en op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

Conclusie

Er zijn talloze mensen die hun brood verdienen als WordPress Professional, en er is geen reden waarom jij dat niet zou kunnen. “Professional” betekent niet “onmogelijk.” De meeste WordPress Professionals zijn begonnen als ontwerper, programmeur of schrijver, en zijn er vervolgens in gerold. Ze hebben simpelweg een lucratieve niche gevonden, en hebben zich gaandeweg ontwikkeld tot experts in hun vakgebied. Haal inspiratie uit het succes van anderen, vindt een niche die bij jou past, en blijf leren. Misschien moet je eerst even “het water testen” in verschillende niches om te zien of het zinvol is en of je het echt leuk vindt. Maar uiteindelijk is het gewoon een kwestie van de sprong wagen!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.