Yoast Care programma gaat WordPress vrijwilligers belonen

Yoast Care programma gaat WordPress vrijwilligers belonen

Yoast, het bedrijf dat vooral bekend staat om zijn populaire Yoast SEO plugin, heeft deze maand een nieuw programma aangekondigd: Yoast Care. Met dit project willen ze vrijwilligers binnen de WordPress community gaan belonen. ‘Care’ Staat voor ‘Community Appreciation REwards.’

De vrijwilligers van de WordPress community

Er zijn over de hele wereld duizenden mensen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en verbetering van WordPress. Sommigen doen dat in de vorm van code. Anderen brengen wekelijks vele uren om de fora door om vragen van gebruikers te beantwoorden. En weer anderen benutten hun inzicht om suggesties te doen voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. De meeste vrijwilligers, contributors genaamd, doen wat ze doen omdat ze van WordPress houden en de community als hun thuis zien. Maar niet iedereen krijgt betaalt voor de bijdrages die hij of zij levert.

Vrijwilliger zijn voor WordPress kan soms best een ondankbare taak zijn. Er zijn miljoenen WordPress gebruikers die geen weet hebben van de tijd en moeite die deze vrijwilligers in het project steken. En dat terwijl zij degenen zijn die de boel draaiende houden. Zij zijn de helden van de WordPress community!

“We bezoeken veel WordCamps en we kennen een hoop mensen,” zei Marieke van de Rakt, CEO van Yoast en oprichter van Yoast Academy. “We zien dat veel mensen moeite hebben om hun brood te verdienen met alleen hun WordPress werk. Wij wilden iets voor deze mensen doen. We kunnen ze niet allemaal inhuren.”

Yoast Care

Yoast Care zal elk jaar $500 doneren aan ongeveer 50 WordPress vrijwilligers. Yoast heeft al $25.000 opzijgezet voor het eerste jaar. Naast die financiële beloning zullen de geselecteerde vrijwilligers ook gefeatured worden in een blogpost waarin hun bijdragen aan WordPress worden belicht.

Er is een open aanmeldingsproces om vrijwilligers te nomineren. Vrijwilligers kunnen echter niet zelf hun naam in de hoed gooien. Je kunt alleen anderen aandragen, en alleen vrijwilligers die niet betaalt krijgen voor hun werk aan WordPress. Daarbij zijn er minimaal drie referenties nodig.

“We richten ons op mensen die niet betaalt krijgen voor hun werk aan WordPress,” benadrukte van de Rakt. “Het moet een persoon zijn die actief is in een Make WordPress team.”

Een aantal mensen merkten op dat Yoast geen non-profit is, en dat dergelijke programma’s eigenlijk meer voor de PR zijn. Men vraagt zich af of het fonds wel een antwoord is op de vraag van wat nu de juiste manier is om contributors van open source projecten te belonen. Anderen vinden dat het Yoast Care programma een stap in de juiste richting is. Bovendien zou het andere bedrijven een duwtje in de rug kunnen geven om hetzelfde te doen.

Het fonds kan degenen helpen die het geld het hardste nodig hebben. Het kan een vrijwilliger helpen zijn kapotte laptop te vervangen. Het kan een freelancer door een slechte maand helpen. Het kan iemand helpen een nieuw WordPress project op te zetten.

Wil je meer weten over het Yoast Care programma, kijk dan op de Yoast website.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.