WPGraphQL for Advanced Custom Fields nu gratis beschikbaar

WPGraphQL for Advanced Custom Fields nu gratis beschikbaar

Na een korte tijd als een commercieel product te zijn aangeboden, is de WPGraphQL for Advanced Custom Fields plugin is nu gratis beschikbaar op GitHub.

Eerst een commerciële plugin

Jason Bahl, de maker van het WPGraphQL project, bracht de extensie in april van dit jaar uit voor prijzen vanaf $49 per jaar. Bahl maakte de plugin in de hoop dat het op een dag genoeg zou opleveren om full-time aan WPGraphQL te kunnen werken. Sinds de initiële release van de plugin op 19 april, zijn er 85 licenties gekocht. Dat gaf Bahl de mogelijkheid om meer tijd aan het project te besteden. Maar nu hij zich heeft aangesloten bij het Gatsby team, heeft hij de ruimte om de ACF extensie gratis beschikbaar te maken.

Over WPGraphQL for Advanced Custom Fields

De plugin biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om met GraphQL queries hun ACF data te bewerken. Het werkt met zowel de gratis als de premium versies van ACF en WPGraphQL versie 0.3.2 of nieuwer.

Omdat de WordPress core geen fields API heeft, maken ontwikkelaars gebruik van plugins. Met meer dan een miljoen actieve installaties is ACF verreweg de meest populaire metabox oplossing voor WordPress. Ter vergelijking: Metabox.io heeft iets meer dan 400.000 actieve installaties, gevolgd door CMB2 met naar schatting 200.000 gebruikers.

De meest voorkomende reden waarom ontwikkelaars ACF gebruiken om WPGraphQL op hun websites te implementeren, is performance. Er is bijzonder veel voordeel te behalen vergeleken met het gebruiken van de WP REST API om ACF data queries uit te voeren.

“Dezelfde ondersteuning”

Het feit dat de plugin nu gratis beschikbaar is gesteld, betekent zeker geen mindere kwaliteit. Nu Bahl meer tijd kan besteden aan het WPGraphlQL ecosysteem, verwacht hij dat hij dezelfde ondersteuning kan blijven bieden als hij de afgelopen maanden heeft gedaan.

Interesse in WPGraphQL for Advanced Custom Fields?

WPGraphQL for Advanced Custom Fields is te vinden op GitHub. Verzoeken voor ondersteuning en nieuwe features worden afgehandeld via Github issues. De plugin is ook beschikbaar op packagist.org voor degenen die met Composer werken.

 

Lees ook: Tabor for Gatsby thema nu gratis beschikbaar

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.