WP Mail SMTP 4.0 introduceert 2 nieuwe features | WP Handleiding

WP Mail SMTP 4.0 introduceert 2 nieuwe features

WP Mail SMTP 4.0 is nu beschikbaar. Deze update van de populaire SMTP en PHP Mailer WordPress plugin introduceert twee nieuwe features om de efficiëntie en betrouwbaarheid van je WordPress e-mails naar een hoger niveau te tillen: geoptimaliseerd verzenden en e-mail snelheidsbeperking. Hieronder zullen we deze features kort toelichten.

Geoptimaliseerd verzenden

Naarmate je onderneming groeit, neemt ook het volume van je WordPress e-mails toe. Hoe meer e-mails je verstuurt, hoe groter de belasting op de server. WP Mail SMTP 4.0 maakt het mogelijk om te verzenden e-mails ‘in de wachtrij’ te plaatsen. Het komt erop neer dat de plugin een korte vertraging instelt voor e-mails, in ruil voor snellere laadtijden. Op die manier weet je zeker dat je e-mails op hun bestemming aankomen, zonder dat ze een negatieve impact hebben op de laadtijden van je WordPress website – en zonder de noodzaak voor dure upgrades van je hosting pakket.

Het enige dat je hoeft te doen om van deze feature gebruik te maken, is de optie ‘Optimize Email Sending’ inschakelen:

WP Mail SMTP 4.0 - optimized email sending

 

E-mail snelheidsbeperking

De tweede nieuwe feature in WP Mail SMTP 4.0 (vooralsnog alleen beschikbaar voor gebruikers van WP Mail SMTP Pro) geeft je meer controle over de hoeveelheid e-mails die je verstuurd binnen een bepaald tijdsbestek. Dit is belangrijk omdat alle e-mail providers voor WordPress gebruikers limieten hanteren. Om een voorbeeld te geven: Met een gratis Gmail account kun je maximaal 500 e-mails per dag versturen. Als je deze limiet overschrijdt, kan je account tijdelijk geblokkeerd worden. Het kan ook zijn dat jouw email provider uurlimieten of maandlimieten hanteert. Deze limieten zijn niet ingesteld om je te pesten; ze zijn bedoeld om middelen te beheren, spam tegen te gaan en ervoor te zorgen dat alles goed blijft werken. Met email snelheidsbeperking bepaal je zelf het maximale aantal mails dat je site verstuurd binnen elke tijdsinterval. Mails die deze limiet overschrijden, worden in een wachtrij geplaatst en op een later moment verstuurd.

WP Mail SMTP 4.0 - email rate imiting

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.