Wowmall: een gratis experimenteel WooCommerce blokthema

Wowmall: een gratis experimenteel WooCommerce blokthema

Een paar weken geleden werd Wowmall uitgerold. Het is na Responsive FSE het tweede WooCommerce blokthema dat via het WordPress thema directory beschikbaar is. Hieronder vertellen we wat meer over dit experimentele FSE thema.

Over Wowmall

Wowmall is opgezet als multifunctioneel template, waardoor het dus voor veel verschillende soorten webshops gebruikt kan worden. Het design oogt veel netter en overzichtelijker dan veel andere e-commerce thema’s. Waar het in uitblinkt is de manier waarop het optimaal gebruik maakt van het bloksysteem. Het thema bevat meer dan 30 verschillende blokpatronen, waaronder zes voor headers en 3 voor footers. De rest is bedoeld voor algemeen gebruik in de content van de webshop. Het WooCommerce blokthema biedt tevens meerdere custom blokstijlen. 

De demo geeft al een aardige indruk van de mogelijkheden die het thema te bieden heeft.

Werk in uitvoering

Volgens de Wowmall website dekt de initiële versie van het thema alle basisfunctionaliteiten die je van een WooCommerce thema mag verwachten. De auteur benadrukt dat Wowmall op dit moment nog niet klaar is voor gebruik op live websites; het bevindt zich nog in de experimentele fase. Het plan is om geleidelijk aan steeds meer updates met nieuwe features en verbeteringen uit te rollen. Zo moet het uiteindelijk mogelijk worden om met dit thema een complete WooCommerce shop op te zetten, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen.

Tot slot

Het thema is gratis te downloaden via het WordPress thema directory voor wie er alvast mee wil experimenteren. Dat het nog niet geschikt is voor een live site heeft overigens ook te maken met het feit dat WooCommerce nog bezig met het uitbreiden van haar ondersteuning voor het bloksysteem. Dat gezegd is het goed om te zien dat er in elk geval wel gewerkt wordt aan WooCommerce blokthema’s, want tot dusver is het aanbod op zijn zachtst gezegd behoorlijk schaars. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.