15 plugins om de WordPress zoekfunctie te verbeteren

15 plugins om de WordPress zoekfunctie te verbeteren

De standaard WordPress zoekfunctie werkt op zich prima. Maar hij ondersteunt geen taxonomieën, custom post types of custom fields. Gelukkig zijn er tal van plugins waarmee je de mogelijkheden van de WordPress zoekfunctie kunt uitbreiden! Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Plugins om de WordPress zoekfunctie te verbeteren

#1. Search Exclude (gratis)

Search Exclude is een plugin waarmee je pagina’s of blogposts uit de WordPress zoekresultaten kunt weglaten, simpelweg door de corresponderende checkbox in de betreffende post of pagina aan te vinken.

Meer info

#2. Ivory Search (gratis)

Ivory Search verbetert de standaard WordPress zoekfunctie en maakt het mogelijk om nieuwe, custom zoekformulieren aan te maken. Je kunt een onbeperkt aantal zoekformulieren creëren en elk zoekformulier configureren om verschillende soorten zoekopdrachten uit te voeren op de content.

Meer info

#3. Highlight Search Terms (gratis)

Highlight Search Terms is een plugin waarmee zoektermen binnen de door WordPress gerelateerde zoekresultaten kunnen worden gemarkeerd. Dit kan zowel op de zoekresultaten pagina als in blogposts zelf.

Meer info

#4. Better Search (gratis)

Better Search verstrekt contextuele zoekresultaten, geordend op relevantie in plaats van op datum. Daarbij geeft de plugin een zogeheten heatmap weer van de meest populaire zoekopdrachten. Die heatmap kun je indien gewenst aan de sidebar of footer van je WordPress thema toevoegen.

Meer info

#5. ACF: Better Search (gratis)

ACF: Better Search is een plugin die advanced custom fields aan je website toevoegt. Laat je bezoekers naar content zoeken op basis van de velden die zij selecteren. Ondersteunde velden zijn text, text area, number, email, URL, file, WYSIWYG editor, select, checkbox en radio button.

Meer info

#6. Jetpack Search (Basis is gratis, Premium abonnement vanaf $3,50 p/m)

Jetpack Search biedt real-time indexering van veranderingen aan je content, custom analyses voor 29 talen, sortering op basis van relevantie of datum en zoekfilters voor tags, categorieën, custom taxonomieën, auteurs, datums en post types.

Meer info

#7. YITH WooCommerce Ajax Search (Basis is gratis, Premium abonnement $29,99 p/m)

YITH WooCommerce Ajax Search maakt het mogelijk om een specifiek product te zoeken door slechts enkele tekens in te voeren. Zo kunnen gebruikers snel vinden wat ze zoeken.

Meer info

#8. Ajax Search Lite (Basis is gratis, Pro is $36 p/m)

Ajax Search Lite is een live search plugin for WordPress met een gebruiksvriendelijk Ajax-powered zoekformulier. De plugin bevat ook Google autocomplete en zoekterm suggesties.

Meer info

#9. Smart Ajax Product Search (Basis is gratis, Pro is $39)

Smart Ajax Product Search is a plugin die snel zoekopdrachten kan uitvoeren zonder de pagina te verversen. De premium versie biedt custom product searching en een breed scala aan opties om de zoekinstellingen te configureren.

Meer info

#10. Ajax Search Pro ($36)

Ajax Search Pro biedt ingebouwde multi-source autocomplete en keyword suggesties. De aanpasbare zoekterm logica en twee verschillende ingebouwde zoekmachines maken het mogelijk om de plugin zo te configureren dat je de meest nauwkeurige zoekresultaten krijgt.

Meer info

#11. Advanced Woo Search (Basis is gratis, Pro is $39)

Advanced Woo Search biedt zowel een gratis als een premium versie waarmee je bezoekers door al je WooCommerce producten kunnen zoeken. Men kan zoeken op producttitel, content, excerpt, categorieën, tags en SKU. Productgegevens synchroniseren automatisch met de plugin.

Meer info

#12. FacetWP ($99 p/j voor max. 3 sites)

FacetWP is Ajax plugin die geavanceerde filteropties aan je WordPress site toevoegt. De plugin biedt 12 ‘facet types’, inclusief checkboxes, dropdowns, date ranges, sliders en geolocation. Alleen de relevante filteropties worden getoond, zodat gebruikers snel vinden wat ze zoeken.

Meer info

#13. Relevanssi (Basis is gratis, Premium vanaf $299)

Relevanssi is een populaire WordPress zoekfunctie plugin met meer dan 100.000 actieve installaties. Tot de features behoren o.a. ‘fuzzy matching’ (zoekresultaten op gedeeltelijke zoektermen), zoektermen highlighten in documenten en zoekopdrachten loggen. Relevanssi kan ook zoekopdrachten uitvoeren binnen een multisite netwerk.

Meer info

#14. SearchWP ($99 voor één site)

SearchWP integreert met product search voor populaire ecommerce plugins zoals WooCommerce en Easy Digital Downloads. Je bepaalt zelf hoe de zoekresultaten geordend worden. Ook kun je zoekopdrachten loggen om te achterhalen waar je bezoekers naar zoeken – en of ze het gevonden hebben.

Meer info

#15. WPSolr (€199 p.j.)

Met WPSolr kunnen bezoekers ook door PDF bestanden en WooCommerce product attributen zoeken. Ook is het mogelijk om live suggesties in de zoekbalk te krijgen. Bovendien werkt de zoekfunctie van deze plugin razendsnel; een zeer geschikte oplossing voor grote, uitgebreide WordPress websites.

Meer info

 

Lees ook: ElasticSearch: Sneller zoeken op grote WordPress websites!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.