WordPress trackback spam tegenhouden

WordPress trackback spam tegenhouden

WordPress gebruikers die populaire websites runnen, krijgen vaak te maken met comment spam en trackback spam. Hoewel WordPress je in staat stelt om link notificaties van andere blogs uit te schakelen, zul je meer moeten doen om trackback spam tegen te houden. In dit artikel bespreken we 3 manieren om WordPress trackback spam tegen te houden.

Waar komt WordPress trackback spam vandaan?

Net als comment spam is trackback spam niet ‘persoonlijk’ op jouw website gericht. Pingbacks en WordPress trackback spam wordt gegenereerd door spammers die geautomatiseerde scripts gebruiken om miljoenen trackbacks te versturen naar websites over de hele wereld. Die spammers doen dat in de hoop dat ze hun links op een website kunnen achterlaten waar trackbacks niet gemonitord worden. De meeste van die spam links verwijzen naar illegale activiteiten. Hierbij kun je denken aan drugs, scams, virussites, enzovoorts.

Hoe kom ik van WordPress trackback spam af?

Methode #1

De snelste en makkelijkste manier om van trackback spam af te komen is om het volledig uit te schakelen in je WordPress instellingen. Het enige dat je moet doen is naar Settings > Discussion gaan. Onder de standaard artikel instellingen schakel je het vinkje ‘Allow link notifications from other blogs’ uit.

trackback spam

Nu is trackback en pingback spam op je nieuwe artikelen uitgeschakeld. Hou er echter rekening mee dat je dan wel nog trackbacks en pings op bestaande artikelen moet uitschakelen.

Methode #2

Wil je trackbacks en pingbacks niet uitzetten, dan is er nog een andere methode, namelijk met de Simple Trackback Disabler plugin. Hiermee kun je ongewenste trackbacks opschonen en SQL commands uitvoeren om comments en trackbacks in bulk uit te schakelen.

trackback spam

Methode #3

Een derde methode is via phpMyAdmin. Je gaat hier naar SQL, en draait de volgende query:

UPDATE wp_posts SET ping_status = ‘closed’;

Je kunt de query ook aanpassen om alleen specifieke artikelen te targeten.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.