Je WordPress site uitbreiden als je webverkeer stijgt: 14 tips

Je WordPress site uitbreiden als je webverkeer stijgt: 14 tips

Als WordPress ontwikkelaar/designer/beheerder is het natuurlijk je droom om een succesvolle website te creëren die een groot aantal bezoekers trekt. Maar je moet wel voorbereid zijn op het moment dat die doorbraak komt. Als je WordPress website niet klaar is voor een grote toenames in het webverkeer, kan dit tot allerlei problemen leiden. Je website kan heel traag worden, of zelfs helemaal niet meer bereikbaar zijn voor bezoekers. Hoewel WordPress zelf prima in staat is om hoge bezoekersaantallen aan te kunnen, moet je er wel voor zorgen dat alles goed geconfigureerd en geoptimaliseerd is. In dit artikel bespreken we 14 tips voor je WordPress site uitbreiden als je webverkeer stijgt!

Je WordPress site uitbreiden als je webverkeer stijgt: 14 tips

#1. Kies voor een flexibel hosting plan

Als je bang bent dat je hosting plan geen grote pieken in het webverkeer aankan, bijvoorbeeld omdat je bandbreedte, opslagruimte of bezoekerslimieten beperkt zijn, kijk dan wat de mogelijkheden zijn om uit te breiden of kies desnoods een nieuw hosting plan dat wél de flexibiliteit biedt die je nodig hebt.

#2. Gebruik SSD Drives

Weet je wat voor opslagschijven je webhost gebruikt? Als je momenteel een host hebt met HDD (Hard Disk Drives), dan zou dat wel eens voor problemen kunnen zorgen. Je kunt het beste kiezen voor een host die gebruik maakt van SSD (Solid State Drives). Deze zijn namelijk betrouwbaarder, veiliger en sneller dan HDD.

#3. Stel grenzen in MySQL

Je WordPress site uitbreiden betekent meestal meer data. Hoewel je in MySQL een grote hoeveelheid data kunt opslaan, moet je wel weten hoe je dat instelt, want als dat niet goed gebeurt kan dat een negatieve invloed hebben op de snelheid van je site. Stel een maximum in bij de auto-loading queries (200 is meestal wel goed), en kijk ook uit bij de Options tabel. Elke kolom kan tot 4GB bevatten, maar als je die limiet regelmatig raakt kan dit de prestaties van je site beïnvloeden.

#4. Gebruik een caching en optimalisatie plugin

Doe wat je kan om het aantal HTTPS server requests op je website te minimaliseren. Door het aantal bestanden dat tussen je server en je bezoekers wordt uitgewisseld te reduceren, hou je de laadtijden kort, zelfs bij hoge pieken in webverkeer een caching en optimalisatie plugin zoals Hummingbird kan je hierbij helpen.

#5. Overweeg een Content Delivery Network (CDN)

CDN technologie is geweldig voor wie zowel nu als in de toekomst van een razendsnelle WordPress site verzekerd wil zijn. Lees over 6 redenen om gebruik te maken van een Content Delivery Network.

#6. Zorg voor een goede beveiliging

Je WordPress site uitbreiden doe je als je meer wegverkeer verwacht. Meer webverkeer betekent ook meer veiligheidsrisico’s. Je hebt een goede security plugin nodig, een tool om je website op kwetsbaarheden te scannen, en moet weten hoe je je admin directory kunt beveiligen. Ook moet je weten dat niet-afgeronde WordPress installaties een populair doelwit zijn voor hackers. Heb je geen tijd om je in WordPress security te verdiepen, sluit dan een abonnement voor WordPress Beveiliging af. Dan regelen wij alles voor je!

#7. Gebruik een betrouwbare Payment Gateway

Voor ecommerce websites betekent meer bezoekers meer inkomsten. Maar als je Payment Gateway (iDeal, PayPal, etc.) niet goed werkt, kun je veel inkomsten mislopen. Zorg dus voor een betrouwbare, veilige en goed geteste Payment Gateway.

#8. Hou WordPress software up-to-date

Je WordPress software (de core, plugins en thema’s) moet altijd up-to-date zijn. Verwijder plugins en thema’s die je niet gebruikt, dat langer dan 2 jaar niet geüpdatet zijn, of niet langer door de ontwikkelaar ondersteund worden. Alles dat je wel gebruikt moet up-to-date zijn. Je kunt hiervoor eventueel een WordPress Update abonnement bij ons afsluiten.

#9. Host alleen de noodzakelijke media

Visuele content is van essentieel belang voor het succes van je website, maar als die content er te lang over doet om te laden, zul je snel bezoekers kwijtraken. Host alleen de media bestanden die je moet hosten en gebruik diensten zoals YouTube en Vimeo voor video’s.

#10. Gebruik een Lazy Load plugin

Een Lazy Load plugin voor WordPress zorgt dat afbeeldingen pas van de server worden opgehaald als een bezoeker ze daadwerkelijk wil bekijken, en geen seconde eerder. Zo blijft je website snel, ook bij hoge bezoekersaantallen.

#11. Optimaliseer je afbeeldingen

Naast een Lazy Load plugin is ook een afbeeldingsoptimalisatie plugin geen overbodige luxe. Smush Pro schaalt en comprimeert je afbeeldingen, zodat ze sneller laden. Dat scheelt jou weer wat Photoshop-werk.

#12. Repareer dode links

Dode links hebben een negatieve invloed op de gebruikerservaring én op je SEO. Naarmate je meer bezoekers krijgt, kun je het je niet veroorloven om je bezoekers die struikelblokken te laten raken. Zorg er dus voor dat je dode links direct verhelpt!

#13. Automatiseer wat je kunt

Als WordPress ontwikkelaar kun je niet overal tegelijk zijn. Je moet je bezig houden met content, security, performance, SEO… Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk WordPress werkzaamheden te automatiseren.

#14. Gebruik een backup plugin

Een goede backup plugin is essentieel om je WordPress site te laten groeien als je webverkeer stijgt. Lees je in over de beste backup plugins voor WordPress en zorg dat je altijd een recente backup achter de hand hebt, voor het geval er iets misgaat.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.