Nienke's Website: 'WordPress? Doe mij maar een borrel'

Nienke’s Website: ‘WordPress? Doe mij maar een borrel’

Leren omgaan met WordPress

Daar sta ik dan; na zestien jaar voor een baas gewerkt te hebben, moet ik het opeens allemaal zelf gaan uitvogelen. Dit alles ‘omdat ik zo nodig zzp’er wil worden’.

Er komt enorm veel op me af en ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een businessplan schrijven, opdrachtgevers zoeken en een boekhouder contacten. En oh ja! Er moet natuurlijk een website komen. Mijn hemel, het is zestien jaar geleden dat ik met html heb gewerkt om een webpagina in elkaar te kantklossen.

Digibeet

‘Maar dat is tegenwoordig heel eenvoudig hoor’, roepen mijn toekomstige mede-zzp’ers die allemaal eigenhandig hun persoonlijke homepage hebben gemaakt. Yeah right, voor een digibeet als ik ook zeker?

De doe-het-zelf-programma’s vliegen inderdaad over mijn scherm als ik op Google intik: zelf website bouwen. Alleen het uitzoeken welke software het beste is, kost me al een week, verzin ik nog meer beren op de weg. Stiekem ben ik het voor me uit aan het schuiven. Onbekend maakt onbemind.

WordPress

Telkens als ik er over begin tijdens één van mijn uitstel-excuusborrels met vrienden of mede-zzp’ers, wordt mij negen van de tien keer het programma WordPress aangeraden. ‘Makkelijk in gebruik en er zijn mooie sites mee te maken.’ WordPress? Is dat zoiets als Wordfeud, dat scrabble-spelletje op je telefoon?

Ik tik in op Google: WordPress Handleiding. Ook daar komen legio hits uit voort, maar ik kies voor wphandleiding.nl. Dit ziet er vriendelijk en toegankelijk uit. Maar als ik begin te lezen, verschijnen de beren weer ten tonele: WordPress plugin? Widgets? SEO???? Ik denk dat ik nog maar een borrelafspraak maak….

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.