WordPress roadmap voor 2024 | WP Handleiding

WordPress roadmap voor 2024

Josepha Haden Chomphosy, uitvoerend directeur bij WordPress, heeft een WordPress roadmap voor 2024 gepubliceerd. Wat kunnen we het aankomende jaar verwachten van WordPress?

WordPress roadmap voor 2024: focus op samenwerking

De WordPress roadmap voor 2024 is nog niet definitief, maar er is rekening gehouden met feestdagen en WordPress evenementen. De globale planning ziet er als volgt uit:

WordPress 6.5: 26 maart 2024

WordPress 6.6: 16 juli 2024

WordPress 6.7: 5 november 2024

De geplande releasedatum van WordPress 6.7 zal waarschijnlijk worden verschoven, aangezien op 5 november de Amerikaanse verkiezingen worden gehouden.

Fase 2 van het Gutenberg project, waarbij de focus lag op site aanpassingen, is inmiddels afgerond en we zitten nu in fase 3. De WordPress releases in 2024 zullen dan ook voornamelijk gefocust zijn op features omtrent samenwerking. Nadat deze fase is afgerond, zal er gewerkt gaan worden aan een core implementatie voor meertalige websites.

Chomphosy heeft gevraagd om feedback met betrekking tot de timing en focus van de geplande WordPress updates. Ze stelt zelf voor om WordPress 6.6 te reserveren voor onderhoud en het finetunen van de software. Het team is daar nog over in discussie.

State of the Word 2023

De verwachting is dat we over twee weken meer zullen horen over de WordPress roadmap voor 2024. Dan zal Matt Mullenweg namelijk zijn jaarlijkse State of the Word toespraak geven, waarin hij terugblikt op het afgelopen jaar en vertelt wat we het komende jaar van WordPress kunnen verwachten. State of the Word 2023 zal op 11 december plaatsvinden in Madrid en wordt live uitgezonden. De livestream zal zoals gewoonlijk via het WordPress YouTube kanaal te bekijken zijn.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.