WordPress resetten met de WordPress Reset Plugin

Het kan gebeuren dat je op een gegevens moment je WordPress database wilt resetten naar de default settings of standaard instellingen. Wat veel mensen in een dergelijk geval doen, is WordPress opnieuw installeren. Dat is eigenlijk behoorlijk omslachtig en het kost enorm veel tijd. Gelukkig is er een veel simpelere oplossing, namelijk het installeren van de WordPress Reset plugin. Met deze plugin kun je de WordPress database terugzetten naar de standaard instellingen. Dit is gelijkwaardig aan het resetten naar de fabrieksinstellingen bij een mobiele telefoon.

WordPress reset plugin

Het resetten van je WordPress site kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je thema’s of plugins aan het uitproberen bent en je de testomgeving weer wilt opschonen.

Installatie van de WordPress reset plugin

  1. Download de plugin hier
  2. Upload de wordpress-reset map naar /wp-content/plugins/ OF installer de plugin direct via de installer.
  3. Ga naar het ‘Plugins’ menu in WordPress en activeer de plugin.

Je kunt de plugin uiteraard ook installeren via het WordPress menu, ga hiervoor naar Plugins en klik op Nieuwe plugin. Zoek de plugin met behulp van de zoekfunctie en installeer de plugin vervolgens.

Zodra je de WordPress Reset plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zal er een nieuwe optie verschijnen onder Extra of Tools: Database Reset.

Hiermee kun je WordPress direct resetten naar de standaard instellingen. Je kunt kiezen of je een specifieke database tabel wilt resetten of de gehele database. Je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde plugins na de reset te heractiveren.

Geef een reactie