WordPress.org schroeft maximale PHP versie op naar versie 7.2

WordPress.org schroeft maximale PHP versie op naar versie 7.2

Op 3 oktober is de maximale PHP versie van het WordPress.org plugin directory opgeschroefd naar versie 7.2. Dit betekent dat plugin ontwikkelaars nu gebruik kunnen maken van nieuwere PHP syntax in de plugins die ze indienen.

Nieuwere syntax voorheen niet toegestaan

Voorheen was het zo dat plugin ontwikkelaars code met nieuwere PHP functies konden indienen als ze een compatibiliteitscheck in hetzelfde bestand hadden. Nieuwere syntax was echter niet toegestaan.

“Het probleem was dat de Linter (die vast stond op 7.0) voorkwam dat men code via SVN kon inchecken die gebruik maakte van 7.1+ standaarden,” zei Mika Epstein van het plugin review team. Zo konden bepaalde plugins geen code aan het directory toevoegen.”

Epstein opende meer dan een jaar geleden al een ticket om het probleem te adresseren.

Niet in de plugin richtlijnen

De maximale PHP versie staat nergens vermeld in de plugin richtlijnen. Technisch gezien is het een SVN beperking op WordPress.org, niet iets waar het plugin team voor gekozen heeft. Daardoor zijn veel plugin ontwikkelaars er niet van op de hoogte. Zij komen er pas achter op het moment dat hun plugin door het systeem wordt afgewezen.

Het probleem speelde al sinds PHP 7.1 in december 2016 werd uitgebracht. “Het was een jaarlijks probleem, toen twee keer per jaar, en toen dook het elke paar maanden weer op,” zei Epstein. “Sinds september liep hier zeker één keer per maand wel iemand tegenaan.”

Opgeschroefd naar versie 7.2

Nu de maximale PHP versie van het SVN systeem is opgeschroefd naar versie 7.2, hebben plugin ontwikkelaars de vrijheid om nieuwere syntax te gebruiken in de plugins die zij indienen op WordPress.org. PHP 7.3 werd op 16 december 2018 uitgebracht. PHP 7.4 staat gepland voor 28 november 2019. Beveiligingsondersteuning voor PHP 7.2 zal worden stopgezet per 30 november 2020. Dit zou echter geen problemen moeten opleveren, zolang de PHP versie van het SVN systeem maar gelijk blijft aan die op WordPress.org.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.