WordPress onderhoud modus plugin

WordPress onderhoud modus plugin

Deze plugin geeft je de mogelijkheid om de website af te schermen voor bezoekers op het moment dat je deze aan het aanpassen bent. Hierdoor kun je de website toch online houden terwijl bezoekers niet bij de website kunnen. Ze zien dan een soortgelijk scherm als de afbeelding aan de rechterkant. De administrator kan wel de website bekijken en aanpassen.

Onze ervaring met de plugin

De plugin doet wat hij moet doen en daar zijn wij zeer tevreden over. De grafische weergave van de maintenance pagina zou wat mooier mogen, maar aan de andere kant ben je (meestal) toch niet van plan om duizenden bezoekers naar je maintenance pagina te halen.

Installatie en gebruik van de plugin

Maintenance Mode Plugin voor wordpressGa in het WordPress navigatiemenu naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe plugin’. Vul vervolgens in de zoekbalk maintenance mode in en klik op Plugins zoeken. Als je de plugin hebt gevonden klik je op Nu installeren en in het volgende scherm op Plugin activeren om de plugin te activeren. Nadat de plugins is geactiveerd is ‘Maintenance Mode’ aan de module ‘Instellingen’ toegevoegd in het navigatiemenu (zie afbeelding rechts).

In de instellingen van de plugin geef je aan of de maintenance mode geactiveerd of gedeactiveerd moet zijn en hoe lang het ‘onderhoud’ gaat duren. Door de dagen, uren en minuten in te vullen komt er een klok op de website te staan die aan het aftellen is, een leuk effect is van de plugin.

Maintenance Mode Plugin instellingen

Bij Message schrijf je een bericht aan de bezoekers van de website. De overige instellingen spreken voor zich. Deze plugin kan een mooie oplossing zijn als je flink wat moet wijzigen aan je website.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.