5 handige plugins voor een WordPress Multisite netwerk

5 handige plugins voor een WordPress Multisite netwerk

Het beheren van een WordPress Multisite netwerk kan veel werk zijn. Maar met de juiste plugins kun je een hoop tijd besparen!

Plugins voor een WordPress Multisite netwerk

#1. Multisite Enhancements

Deze handige plugin voegt een aantal subtiele extraatjes toe aan je admin interface. Zo kun je bijvoorbeeld favicons gebruiken om subsites snel te identificeren en in één oogopslag zien welke plugins en thema’s op welke websites actief zijn. Ook kun je RAM verbruik, SQL versies, PHP versies en andere servergegevens in de footer bekijken.

Meer info

#2. Multisite Toolbar Additions

Multisite Toolbar Additions is een lichtgewicht plugin voor Admins en Super Admins van WordPress Multisite Netwerken. De plugin werkt out-of-the-box, dus je hoeft hem alleen maar te installeren en te activeren. Er worden dan handige links aan de admin balk toegevoegd, plus ingebouwde ondersteuning voor diverse plugins van derden. Deze plugin werkt tevens in Multisite installaties en ‘enkelvoudige’ sites.

Meer info

#3. NS Cloner

Een WordPress Multisite netwerk bevat vaak meerdere websites die dezelfde structuur hebben. Met behulp van NS Cloner kun je heel gemakkelijk volledig geconfigureerde klonen creëren van sites in je Multisite netwerk. De klonen zijn volledig identiek aan de originele website, inclusief thema, plugins, content en instellingen. De tijd dat je nieuwe websites handmatig moet opzetten is voorgoed voorbij!

Meer info

#4. WP Multisite User Sync

Gebruikersregistraties in een WordPress Multisite netwerk zijn standaard gekoppeld aan een specifieke website en dus niet aan het hele netwerk. Met WP Multisite User Sync kun je gebruikers van de ene naar de andere site (binnen je netwerk) synchroniseren én desynchroniseren. Je hoeft alleen een gebruikersprofiel te selecteren en aan te geven met welke sites dat profiel moet (de)synchroniseren.

Meer info

#5. Individual Multisite Author

Als je een meertalig WordPress Multisite netwerk wilt opzetten, dan wil je voor elke site waarschijnlijk biografieën van bloggers, contributors of auteurs in de juiste taal. Met deze plugin kun je gemakkelijk per blog een unieke biografie toevoegen.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.