WordPress installeren

WordPress installeren is iets waar veel beginnende WordPress gebruikers tegen op zien. Maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Op deze pagina leggen we kort uit welke stappen je moet doorlopen.

 

WordPress installeren in 5 stappen

 

  • Stap 1: Download de nieuwste versie van WordPress

Op https://nl.wordpress.org kun je gratis de nieuwste Nederlandse versie van WordPress downloaden. Wil je liever de Engelstalige versie? Ga dan naar https://wordpress.org.

Sla het zip-bestand op en pak het uit.

  • Stap 2: Maak een MySQL-database aan

Je hebt van je webhost inloggegevens gekregen voor DirectAdmin. Log daar in en klik op de domeinnaam waarop je WordPress wilt installeren. Ga naar Your Account > MySQL Management en klik op Create New Database. De rest wijst zich doorgaans vanzelf.

  • Stap 3: Upload de WordPress bestanden naar je server

Om de bestanden op je server te kunnen zetten heb je een FTP-programma nodig, zoals FileZilla. Open het programma, vul de inloggegevens in die je van je webhost heb gekregen en klik op Verbinden. In het linkervak zie je de bestanden die op je computer staan, in het rechtervak de server. Sleep de WordPress bestanden die je bij stap 1 hebt uitgepakt naar de ‘public_html’ map op de server om ze te uploaden.

  • Stap 4: Stel WP-config.php in

Het WP-config.php bestand koppelt WordPress aan de database die je hebt aangemaakt. Ga naar www.jouwwebsite.nl/wp-admin/install.php. Klik op ‘Create a Configuration File’ en loop de stappen door. Vul de juiste database naam, gebruikersnaam, wachtwoord en database host in.

  • Stap 5: Installeer WordPress

Open je browser en navigeer naar de domeinnaam waar je WordPress op geïnstalleerd hebt. Daar krijg je een WordPress installatiescherm te zien. Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘WordPress Installeren.’

Nu kun je aan de slag!

 

WordPress installerenHulp nodig bij WordPress installeren?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het installeren van WordPress? Schaf dan het e-book WordPress Installeren van WP Handleiding aan! Hierin wordt stap voor stap beschreven hoe je WordPress op de juiste manier op je eigen domeinnaam installeert, waarna je meteen aan de slag kunt met het bouwen van je eigen WordPress website. Je betaalt eenmalig een bedrag, kunt de handleiding direct downloaden, en ontvangt de eerste 6 maanden kosteloos nieuwe versies van de handleiding.

 

Ja, ik wil de handleiding WordPress Installeren!

E-book kopen