Voeg GIFs van Giphy toe aan WordPress

Het internet staat vol met verschillende bestandstypen voor specifieke doeleinden. Een van de meest populaire zijn geanimeerde GIF’s. Deze korte bewegende beelden voegen vaak meer context toe aan informatie of delen korte vaak grappige statements. Een geanimeerde GIF in WordPress kan een bepaald bericht aantrekkelijker maken voor bezoekers. Helaas hebben veel mensen problemen bij het implementeren van een GIF in WordPress. Wat als de GIF bijvoorbeeld zijn animatie verliest? Dat wil je natuurlijk niet In deze blog laten we je zien hoe je geanimeerde GIF-afbeeldingen van Giphy kunt toevoegen aan jouw WordPress Blog site. Een extra plugin in niet noodzakelijk. Wij werken het liefst zonder al te veel plugins op onze sites.

 

Wat zijn GIF’s precies en waarom worden ze gebruikt?

Eind jaren tachtig werden GIF’s oorspronkelijk ontwikkeld om 8-bits afbeeldingen te maken met een 256-kleurenpalet. Ze zijn afgeleid van de oorspronkelijke afbeelding om een ​​grafisch bestand te maken dat klein en gemakkelijk te gebruiken is via de toenmalige netwerken.

Weten jullie nog … de frustratie kennen van het wachten 30 minuten op een afbeelding met een  14.4k inbelmodemsnelheden.

Wat een GIF speciaal maakt, is de mogelijkheid om met meerdere frames te renderen om animatie te simuleren. Dit alles was mogelijk zonder enorme bestandsgroottes te creëren die onrealistisch waren voor lagere internetsnelheden. In wezen kunt u een video-achtige uitstraling creëren zonder de details en codering van een echte video.

Tegenwoordig worden geanimeerde GIF’s breed gedeeld als memes en berichten. Ze zijn aanwezig op sociale media met als doel een komische ondertoon. Deze GIF’s kan je vrij eenvoudig insluiten in WordPress.

Een ding dat u echter in gedachten moet houden, is dat GIF’s met veel frames voor animatie vrij groot kunnen zijn in termen van bestandsgrootte. Zelfs bij 256 kleuren is elk frame in de animatie een andere afbeelding die in het bestand wordt gecompileerd en die door computers en apparaten wordt weergegeven.

Veel ontwikkelaars zullen geanimeerde GIF’s gebruiken als onderdeel van hun marketingplatform. Veel gratis tools, specifiek voor marketing via sociale media, bevatten zelfs de mogelijkheid om GIF’s te maken.

 

Hoe geanimeerde GIF-afbeeldingen van Giphy.com toe te voegen in WordPress

Vaak hoor je dat mensen een GIF hebben toegevoegd waarbij de animatie niet meer werkt. Het is echter een eenvoudig probleem om op te lossen.

In deze blog gaan we je laten zien hoe je de geanimeerde GIF aan een nieuw bericht kunt toevoegen. Heb je zelf nog geen animated GIF, ga dan eens naar giphy.com. Je vind hier hier oneindig veel opties. Heb je een leuke GIF gevonden, kopieer dan de afbeeldingslocatie. Wij doen het hieronder voor in Firefox.

We gebruiken voor dit voorbeeld de dansende hond van deze pagina

  • Klik op ‘Afbeeldingslocatie kopieren’
  • Ga nu naar je WordPress Admin

Maak een nieuw bericht aan, kies een titel en schrijf de bijbehorende tekst. Nu gaan we de GIF afbeelding toevoegen. We gebruiken de laatste Gutenberg interface.

  • Klik op het plusje
  • Kies afbeelding

Giphy gif wordpress toevoegen

  • Klik op: Invoegen via URL
  • Plak de URL en druk op enter

Giphy gif wordpress toevoegen zonder plugin

Je zult nu een bewegende afbeelding zien van een dansende hond. Sla het bericht op, en je bent klaar. Zo makkelijk is het om een GIF van Giphy toe te voegen te voegen aan een bericht op jouw WordPress site.

Zoek je nog andere GIF dan je eens googlen op de term ‘GIF Search’ of ‘add animated gifs’. Het internet staat vol met voorbeeld.

Hieronder zie je nog de door ons gebruikte GIF ter animatie.

Dance Dog GIF by TikTok - Find & Share on GIPHY