WordPress plugins Archives | WP Handleiding

WordPress plugins

Het komt voor dat je een extra functie aan je website wilt toevoegen wat niet mogelijk is met behulp van WordPress. Hiervoor zijn Plugins in het leven geroepen. De Plugins module staat in het navigatiemenu bij ‘Plugins’. Een Plugin is een op zichzelf staand programma, code of script dat je kunt toevoegen aan de blog of website. Plugins worden over het algemeen gemaakt om de standaard functionaliteiten van de website uit te breiden.

Plugins kunnen door iedereen gemaakt worden en zijn beschikbaar via de ‘Plugins’ module in het navigatiemenu. Er zijn tienduizenden plugins te downloaden en daardoor is er voor elke wens wel een oplossing.

Sommige plugins kun je alleen gebruiken als je er voor betaald. Deze zijn vaak beter of hebben meer functies dan de gratis alternatieven. Echter is het niet per se nodig. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een gratis variant precies doet wat jij nodig hebt op jouw website. Doe daarom altijd goed onderzoek via Google en probeer vast te stellen wat voor jouw probleem de beste oplossing is. Ons advies is om voor de bekendere plugins(zowel gratis als betaalde) te kiezen omdat deze vaak goede support services bieden.

Bouw zelf een Wordpress website met behulp van de Wordpress community.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.