Apple blokkeerde WordPress iOS app updates door gebrek aan in-app aankomen

Apple blokkeerde WordPress iOS app updates door gebrek aan in-app aankomen

Er waren al een paar weken geen updates voor de WordPress iOS app meer uitgebracht. De reden daarvoor was dat Apple de updates niet wilde goedkeuren, tenzij de app in-app betalingsopties ging aanbieden. Dit liet WordPress oprichter Matt Mullenweg afgelopen vrijdag op Twitter weten. Het was een aparte voorwaarde die Apple stelde, aangezien de WordPress iOS app helemaal niets verkoopt.

Updates geblokkeerd

Apple liet in een interview met The Verge weten dat de blokkade van updates te maken had met het feit dat de WordPress iOS app onderdeel was van een zogeheten multiplatform-dienst. Volgens hoofdstuk 3.1.3 uit de App Store-richtlijnen is het niet toegestaan om op een ander deel van dat platform (in dit geval WordPress.com) betaalde diensten of producten aan te bieden als deze niet in de iOS app worden aangeboden. Anders zou Apple namelijk haar aandeel 30 procent over het aankoopbedrag mislopen en dus niets verdienen aan aankopen. Mullenweg vroeg op Twitter om feedback van de WordPress community betreffende deze verwarrende situatie.

 

Toch in-app aankopen in WordPress iOS app

Inmiddels zijn Apple en WordPress tot een overeenkomst gekomen. Apple maakte in een verklaring het volgende bekend:

“Wij denken dat het probleem met de WordPress app is opgelost. Aangezien de ontwikkelaar de weergeven van hun betaalopties voor diensten uit de app heeft verwijderd, is het nu een gratis stand-alone app die dus geen in-app aankopen hoeft aan te bieden. We hebben de ontwikkelaar hierover geïnformeerd en bieden onze verontschuldigingen aan voor eventuele verwarring die dit veroorzaakt heeft.”

De blokkade voor updates werd vrijwel onmiddellijk opgeheven door Apple; op 20 augustus werd er eindelijk weer een update voor de WordPress iOS app uitgerold.

 

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.