WordPress werkt samen met HelloVote voor Amerikaanse verkiezingen

WordPress werkt samen met HelloVote voor Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn in volle gang. En hoewel we hier in Nederland natuurlijk niet mee kunnen stemmen, is het wel interessant om alles te volgen. WordPress gelooft erin om ieders stem te laten horen, ongeacht hun politieke voorkeur. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld met HelloVote. Deze tool is geïntroduceerd om het registratie proces voor de naderende verkiezingen makkelijker te maken.

Over HelloVote

HelloVote is een speciale registratie tool die Amerikanen de mogelijkheid biedt om zich via je WordPress website te registreren voor de verkiezingen. Ook kunnen zij de tool gebruiken om hun registratie status te bekijken. Zodra de tool op een website geactiveerd is, zal de gebruiker een kleine box rechtsonder in de website te zien krijgen. Door hun telefoonnummer in te voeren kunnen ze in minder dan een minuut hun registratie voltooien of verifiëren.

hellovote

Er wordt benadrukt dat HelloVote geen tool is om daadwerkelijk te stemmen. Het is slechts bedoeld om ervoor te zorgen dat Amerikanen zich kunnen registreren om te stemmen. Wie zich niet tijdig geregistreerd heeft mag namelijk niet stemmen.

Als je zelf niet woonachtig bent in de Verenigde Staten maar bijvoorbeeld wel veel Amerikaanse bezoekers naar je website trekt, dan kun je ook HelloVote op je WordPress site installeren.

Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 zijn de 58e presidentsverkiezingen, en staan gepland voor 8 november. De president die dan gekozen wordt zal de 45e president zijn. De huidige Amerikaanse president, Barack Obama, is reeds voor twee ambtstermijnen verkozen en kan zich daarom niet kandidaat stellen. De strijd gaat nu tussen de Democratische Hillary Clinton en de Republikeins Donald Trump.

Stimuleren om te stemmen

HelloVote wordt automatisch uitgeschakeld op 12 oktober, wanneer de registratie periode eindigt. WordPress hoopt dat veel WordPress website eigenaren deze tool zullen gaan gebruiken om hun bezoekers te stimuleren om te stemmen bij de naderende verkiezingen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.