WordPress gratis uitproberen zonder domein of hosting

WordPress gratis uitproberen zonder domein of hosting

WordPress is open source en dus gratis te gebruiken. Maar een domeinnaam en WordPress website hosting kosten wel geld. Normaal gesproken heb je beide nodig om met WordPress aan de slag te gaan. Maar er zijn natuurlijk gebruikers die nog nooit met WordPress gewerkt hebben. We kunnen het ons heel goed voorstellen dat zij WordPress eerst even willen uitproberen voordat ze een domeinnaam registreren en een hostingpakket aanschaffen. Wil jij WordPress gratis uitproberen? Hieronder belichten we de verschillende opties die je hebt.

WordPress gratis uitproberen: 3 methodes

#1. WordPress lokaal installeren

Het is mogelijk om WordPress lokaal te installeren. Dit kan bijvoorbeeld met Localwp. Met deze gratis tool, die beschikbaar is voor macOS, Windows en Linux, kun je een lokale WordPress ontwikkelingsomgeving op je computer creëren. Je moet er wel rekening mee houden dat je WordPress website dan alleen op jouw computer te bekijken is, en dus niet openbaar op het internet staat. Mocht je er uiteindelijk voor kiezen om met WordPress verder te gaan, dan is het echter wel mogelijk om je local hosted site op het internet te zetten.

#2. WordPress gratis uitproberen op WordPress.com

Als je een website bouwt op WordPress.com, hoef je geen domeinnaam te registreren en er is een gratis abonnement beschikbaar. Je moet echter wel beseffen dat er verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org zijn. Met een hosted WordPress.com site heb je namelijk veel minder flexibiliteit en mogelijkheden dan met een self-hosted WordPress.org site.

#3. WordPress online proberen met een geld terug garantie op hosting

Je kunt ook een hostingpakket aanschaffen bij een WordPress hosting provider die een geld terug garantie biedt. Het voordeel hiervan is dat je dan het bouwen met WordPress kunt ervaren zonder enige beperkingen. Dit is dus ook de beste manier om echt een goede feel voor WordPress te krijgen. Er zijn verschillende hosting providers in Nederland die pakketten met een geld terug garantie bieden. Lees wel altijd even goed de voorwaarden door voordat je een pakket aanschaft!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.