WordPress gebruik groeit alleen maar!

WordPress gebruik groeit alleen maar!

Als je in de afgelopen jaren ook maar in de buurt van een computer bent geweest, dan weet je exact wat de term WordPress inhoudt. Hoewel alle ins en outs al zeer bekend zijn onder een breed publiek, willen we toch – voor diegenen die de afgelopen 5 jaar in een grot hebben geleefd – even uiteenzetten wat de impact van WordPress momenteel is. Daarom zetten we in dit artikel even kort alle feiten met betrekking tot WordPress gebruik op een rijtje.

Wereldwijd de grootste

WordPress is wereldwijd momenteel het meest gebruikte open source content management systeem (CMS), met meer dan 60 miljoen websites die er momenteel op draaien. Recent onderzoek uit augustus 2013 gaf zelfs aan dat bijna 19% (18.9% om precies te zijn) van alle websites wereldwijd momenteel gebruik maakt van WordPress voor haar content management. Volgens w3techs.com is dit aantal recentelijk zelfs gegroeid naar 20.9% van alle websites (en 59.8% van alle websites waarvan het content management systeem bekend is). Daarbij is WordPress nog steeds razend populair: zo is bijvoorbeeld versie 3.7 (Basie) sinds de release eind november al meer dan 10 miljoen keer gedownload.

wordpress gebruik groeit alleen maar

Groei houdt niet op

Het is natuurlijk ongelooflijk waar WordPress terecht is gekomen in minder dan 10 jaar. En de groei zal niet snel ophouden. Van alle WordPress websites draait meer dan 98% op de nieuwere versies (3.0+). Getuige de hoge download aantallen blijven webmasters over de hele wereld hun installaties up-to-date houden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Joomla!, dat veel gefragmenteerder is. Als de huidige trend zichzelf doorzet waarbij elke 2 maanden het aantal WordPress installaties met 5% groeit, dan zal het niet lang duren voordat meer dan een kwart van alle websites wereldwijd op het immens populaire content management systeem draait. WordPress is here to stay.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.