WordPress.com update voor Accelerated Mobile Pages (AMP)

WordPress.com update voor Accelerated Mobile Pages (AMP)

Maak je gebruik van WordPress.com? Dan kun je nu dankzij Accelerated Mobile Pages (AMP) profiteren van betere prestaties en nog meer controle over je mobiele webpagina’s!

Over Accelerated Mobile Pages

Eerder dit jaar kondigde WordPress aan dat alle websites van WordPress.com gebruikers automatische ondersteuning kregen voor Accelerated Mobile Pages (AMP). Dit nieuwe open source project is speciaal bedoeld om de performance van webpagina’s op mobiele apparaten drastisch te verbeteren. Met andere woorden: een sneller mobiel web! Inmiddels hebben miljoenen WordPress websites nu hun eigen Accelerated Mobile Pages, met laadtijden die tot maar liefst 89% sneller zijn dan normaal. Dat betekent dat je bezoekers sneller toegang krijgen tot je content, ook als ze onderweg zijn.

Updates

En dan nu het grote nieuws: Google heeft recentelijk aangekondigd dat AMP pagina’s in alle globale zoekresultaten worden meegenomen! Dat wil zeggen dat je website sneller gevonden zal worden op relevante zoektermen. De websites van WordPress.com gebruikers zullen er klaar voor zijn. Want de meest recente update van WordPress.com zorgt ervoor dat je nog meer controle hebt over de look en feel van je Accelerated Mobile Pages.

Accelerated Mobile Pages aanpassen

Ga naar My Sites > Settings > General en zoek naar de AMP sectie. Hier kun je je allerlei elementen van je AMP ontwerp aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de tekstkleur van je header, de kleuren van je links, en een donker of juist een licht kleurenschema.

Wil je de Accelerated Mobile Pages liever uitzetten, dan is daar ook een optie voor.

Self-hosted WordPress sites

Gebruikers met een self-hosted WordPress website kunnen natuurlijk ook van Accelerated Mobile Pages gebruik maken. Zij kunnen de gratis AMP plugin downloaden. Hou er wel rekening mee dat deze plugin alleen AMP content creëert, maar deze niet automatisch aan je bezoekers weergeeft wanneer zij je website vanaf een mobiel apparaat bezoeken. Dat wordt namelijk afgehandeld door zogeheten AMP consumers. Voor meer informatie kun je terecht op de FAQ pagina van het AMP Project.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.