WordPress gaat .blog domeinnamen verkopen

WordPress gaat .blog domeinnamen verkopen

Het bedrijf achter WordPress, Automattic, biedt al een tijdje hosting inclusief onderhoud aan voor WordPress gebruikers. Daar komt nu een nieuwe dienst bij; Automattic gaat later dit jaar domeinnamen verkopen die eindigen op .blog. Dat maakten zij bekend in een blogpost.

.blog domeinnamen kopen

Geïnteresseerden kunnen later dit jaar bij WordPress een .blog domein kopen, waar ze vervolgens een blog op kunnen zetten. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de .blog domeinen precies beschikbaar zullen zijn. Er zijn ook nog geen prijzen vrijgegeven, maar de kosten voor een .blog domeinnaam zullen gelijk liggen aan die van andere domeinnamen. Natuurlijk zullen sommige specifieke of zeer gewilde domeinnamen tegen hogere tarieven worden verkocht.

Niet platform-gebonden

Laat je niet misleiden door de associatie met WordPress: iedereen mag straks een .blog domeinnaam registreren, ongeacht waar je je website wilt hosten en wat voor software je gebruikt. De .blog-domeinen hoeven dus ook niet per se in combinatie met WordPress te worden gebruikt. Je mag er ook een gewone HTML website op zetten, of een website die gebouwd is op een ander platform.

$19 miljoen

Automattic heeft maar liefst $19 miljoen neergeteld om de rechten van de .blog extensie te verwerven. Volgens WordPress oprichter Matt Mullenberg was het Top Level Domain (TLD) dat bedrag wel waard: “Ik denk dat .blog behoorlijk interessant is, vergeleken met andere TLD’s, omdat een blog iets is dat veel mensen al gebruiken.” Hij wijst erop dat heel bedrijven, zoals Dropbox, “blog” al als subdomein gebruiken (blog.dropbox.com). Daar komt bij dat ze natuurlijk een grootschalige blogdienst runnen. “We verkopen veel domeinen. Dus de tienduizenden mensen die zich elke dag bij WordPress aanmelden, kunnen we nu een naam bieden – een domein op het internet, iets dat in feite het startpunt van het onafhankelijke Web is. Als je erover nadenkt, is een domein één van die dingen die je kunt hebben, die niemand meer van je af kan nemen.”

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.