WordPress backups naar Google Drive maken

WordPress backups naar Google Drive maken

Zoals je weet is het heel belangrijk om regelmatig volledige backups te maken van je WordPress website. WordPress heeft geen geïntegreerde backup oplossing, maar gelukkig zijn er prima WordPress backup plugins die dit klusje makkelijk maken en zelf volledig kunnen automatiseren. Afhankelijk van welke backup plugin je gebruikt, kun je zelf bepalen waar je die backups bewaart. We raden aan om dit altijd op een externe locatie te doen. Dan heb je namelijk altijd een backup achter de hand, ook als je computer crasht, je laptop gestolen wordt of de server van je hosting provider in de fik vliegt. Zo kun je bijvoorbeeld WordPress backups naar Google Drive maken. Dit is gratis en heel makkelijk, zeker als je al een Google account hebt.

Zo kun je WordPress backups naar Google Drive maken

Voor dit tutorial maken we gebruik van UpdraftPlus, een van de meest gebruikte gratis backup plugins voor WordPress (er is een premium versie, maar die heb je niet per se nodig voor het maken van WordPress backups naar Google Drive).

  • Installeer en activeer de UpdraftPlus plugin als je deze nog niet hebt.
  • Na het activeren van de plugin navigeer je naar Instellingen > UpdraftPlus-backups op je WordPress dashboard en klik je op het Instellingen tabblad.
  • Hier zie je een overzicht van de mogelijkheden die je hebt op het gebied van externe opslag. Klik op het Google Drive icoon.
  • Klik op de Login met Google knop en volg de instructies om UpdraftPlus toegang te verlenen tot je Google account.
  • Na het afronden van de setup zal UpdraftPlus je weer terugbrengen naar de Instellingen op het WordPress dashboard.

Hoe weet ik of mijn Google Drive backups gelukt zijn?

Als je teruggaat naar het Instellingen tabblad van UpdraftPlus en wat verder naar beneden scrollt, kom je bij de Email optie. Vink dit vakje aan en vergeet niet om op Save changes te klikken.

Nu krijg je elke keer dat UpdraftPlus een succesvolle backup maakt, automatisch een email waarin bevestigd wordt dat de backup voltooid is. Als een backup om wat voor reden dan ook niet lukt, dan krijg je geen email. Je kunt ook naar je Google account gaan, waar je een nieuwe UpdraftPlus map zult aantreffen. Hier komen alle WordPress backups in te staan.

Ben je op zoek naar de beste WordPress hosting?

Bij een mooie website in WordPress hoort natuurlijk wel een goede hosting provider. Maar welke wordpress hosting is nu het beste? Op deze vraag geeft top-x.nl je antwoord in hun uitgebreide hosting review. Zij hebben de belangrijkste hosting providers op een rijtje gezet en vergeleken op meerdere criteria.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.