WordPress automatiseren met de IFTTT tool

WordPress automatiseren met de IFTTT tool

Of je nu een blogger, programmeur, online winkel of dienstverlener bent, een efficiënte workflow is van essentieel belang voor je succes.

IFTTT koppelen aan je WordPress website

Het gebruik van WordPress kan een intensief proces zijn, maar gelukkig is er een manier om je werk te simplificeren, namelijk door het toepassen van IFTTT. IFTTT (een afkorting voor ‘If This Then That’) is een handige tool met een gebruiksvriendelijke interface, die je de mogelijkheid geeft om taken met elke muisklikken te automatiseren.

Hoe het werkt

Als je nog niet bekend met IFTTT, het is vrij makkelijk op te pikken. Alles wordt gedaan via het internet, en je hoeft geen regel code aan te raken. Als je IFTTT wil integreren met WordPress hoef je geen plugin te installeren, en ook geen zaken aan je site aan te passen; het enige dat je hoeft te doen is je website URL invoeren en een gebruikersnaam en wachtwoord meegeven.

Daarna kun je zogeheten ‘Recipes’ gaan creëren. Eerst kies je de applicatie die je wilt automatiseren. Vervolgens kun je kiezen uit ‘voorgemaakte’ taken, of je kunt je eigen taken aanmaken. Je stelt een trigger in, waarop vervolgens een actie wordt uitgevoerd. Allemaal met één enkele klik op de muis!

Snap je het nog niet helemaal? Geen zorgen, met onderstaande voorbeelden wordt het snel duidelijk!

IFTTT Recipes voor WordPress

YouTube: Stel je voor dat je bijvoorbeeld een WordPress site hebt voor je band, waar je elke week een nieuwe YouTube video op wil zetten. Normaal gesproken zou je dan eerst het filmpje moeten uploaden op YouTube, en dan blogposts aanmaken om je fans op de hoogte te stellen van de nieuwe video. Met IFTTT kun je dit proces vereenvoudigen, door automatisch blogposts te creëren wanneer je video’s op YouTube zet.

Ga naar Recipe

SoundCloud: Wat we hierboven met YouTube filmpjes hebben gedaan, kunnen we ook met tracks op SoundCloud doen!

Ga naar Recipe

Evernote: Goed, social media recipes snap je nu waarschijnlijk wel. Maar je kunt IFTTT ook gebruiken om bijvoorbeeld automatisch backups te maken van je WordPress site. Met Evernote kun je automatisch al je blogposts opslaan op Evernote

Ga naar Recipe

Voor meer WordPress IFTTT Recipes kun je hier terecht!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.