WordPress annuleert alle fysieke flagship evenementen tot 2022

WordPress annuleert alle fysieke flagship evenementen tot 2022

Terwijl COVID-19 de hele wereld in zijn greep houdt, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaard dat de effecten van de pandemie “nog tientallen jaren voelbaar” zullen zijn. De wereldwijde uitbraken die nu gaande zijn maken het voorlopig onmogelijk om op een veilige en verantwoorde manier internationale conferenties te organiseren. WordPress heeft deze week dan ook aangekondigd dat ze geen nieuwe aanvragen voor flagship evenementen meer zullen accepteren in 2021.

WordPress annuleert alle fysieke flagship evenementen

In de aankondiging is te lezen:

Flagship evenementen (d.w.z. grote, regionale WordCamps die een internationaal publiek trekken) brengen mensen uit alle hoeken van de wereld samen. Dus totdat de besmettingsscijfers effectief verminderd zijn en/of een vaccin op grote schaal beschikbaar is, kunnen deze grootschalige evenementen die vaak door meer dan 1.000 mensen bezocht worden ‘super-spreader’ evenementen worden, zelfs als er slechts één besmet persoon bij is.

Aanvragen voor nieuwe flagship evenementen (of regionale evenementen die meerdere regio’s of landen beslaan) zullen heel 2021 niet geaccepteerd worden.”

De aankondiging komt vlak na de annulering van het virtuele WordCamp US evenement als gevolg van pandemie-stress en online event fatigue. Tot nu toe hebben organiserende teams van de grote regionale WordCamps zelf bepaald of het gepast was om een evenement online te hosten. Deze recente aankondiging voorkomt dat er nieuwe evenementen georganiseerd kunnen worden die onvermijdelijk moeten worden omgezet in een virtueel format.

Reeds goedgekeurde flagship evenementen

De flagship evenementen die reeds in de pijplijn zaten mogen wel nog doorgaan, mits het online evenementen zijn. Hieronder vallen WordCamp Europe, WordCamp Azie en WordCamp Centroamérica.

“Omdat online evenementen evolueren om de behoeften van de gemeenschap te reflecteren, adviseert het Community Team deze organiserende teams om creatief te zijn in hun aanpak,” schreef Hugh Lashbrooke in de aankondiging. Organisatoren worden aangeraden om een evenement alleen door te zetten als ze er echt iets creatiefs van kunnen maken. Anders is het niets meer dan de zoveelste online conferentie in hetzelfde moegestreden format omwille van de traditie.

Tot slot

WordPress bevindt zich op een punt waar het niet langer kan vertrouwen op fysieke evenementen voor het stimuleren van enthousiasme, educatie en groei voor de gemeenschap. Flagship WordCamps zijn noodzakelijke slachtoffers in de strijd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar deze vroege beslissing biedt in elk geval zekerheid voor degenen die normaal gesproken een aanzienlijke hoeveelheid tijd investeren in het organiseren van deze evenementen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.