WordPress 5.9.2 beveiligings- en onderhoudsupdate

WordPress 5.8.3, wordpress 5.9.2

WordPress 5.9.2 is nu beschikbaar! Het betreft een zogeheten short-cycle release, oftewel een beveiligings- en onderhoudsupdate. We raden daarom alle gebruikers aan om hun WordPress websites zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie.

Beveiligings- en onderhoudsupdate

WordPress 5.9.2 bevat een fix voor een bug gerelateerd aan het Twenty Twenty One thema; gebruikers kregen een melding te zien dat het thema niet compatible was met full-side editing. Daarnaast zijn er in deze update 3 security fixes geïmplementeerd, welke ook zijn doorgevoerd in alle versies vanaf WordPress 3.7.

WordPress 5.9.2 installeren

WordPress websites die automatische updates ingeschakeld hebben, zijn inmiddels al geüpdatet. Moet jouw website handmatig geüpdatet worden? Dan raden we je uit veiligheidsoverwegingen aan om dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan door WordPress 5.9.2 te downloaden vanaf WordPress.org. Maar je kunt ook inloggen op je WordPress dashboard inloggen en naar Updates navigeren. Daar kun je vervolgens op Nu updaten klikken. Zoals altijd raden we aan om voorafgaand aan het updaten eerst een volledige backup van je WordPress website te maken, voor het geval er iets mis gaat.

Meer weten over WordPress 5.9.2?

Wil je meer informatie over de bux fixes en security fixes in deze update? Bekijk dan de volledige lijst met wijzigingen op Trac of raadpleeg de HelpHub documentatie pagina van versie 5.9.2. De volgende grote WordPress update is versie 6.0, waarvan de officiële release gepland staat voor 24 mei 2022.

Geef een reactie