WordPress 5.8 krijgt ondersteuning voor nieuwe emoji

WordPress 5.8 krijgt ondersteuning voor nieuwe emoji

WordPress 5.8, dat ergens deze week officieel moet uitkomen, krijgt onder andere 6 nieuwe blokkenWebP ondersteuning en niet te vergeten het langverwachte nieuwe widgets venster. Maar we mogen nog iets leuks verwachten bij deze grote WordPress update. WordPress 5.8 krijgt namelijk ook ondersteuning voor de nieuwe emoji die geïntroduceerd zijn in Twemoji 13.1.0, de nieuwe versie van Twitters open source emoji-bibliotheek. 

Ondersteuning voor nieuwe emoji in Twemoji 13.1.0

Twemoji 13.1.0 introduceert vijf nieuwe smileys en emoties: hart in vuur, verbonden hart, gezicht met spiraalogen, gezicht in wolken en gezicht dat uitademt. 

Aangepassingen voor bestaande emoji

Een aantal bestaande emoji hebben een update gekregen. Zo zijn er extra huidskleuren toegevoegd voor alle variaties van de kus-emoji en de stel-met-hart emoji. Het is dan ook mogelijk om een bebaarde man en zelfs een bebaarde vrouw met alle huidskleuren toe te voegen. 

De injectiespuit-emoji die eerder dit jaar werd toegevoegd is ook veranderd: waar de eerdere versie met bloed was gevuld en er ook bloeddruppels uit kwamen, is de nieuwe variant gevuld met een niet-specifieke vloeistof. Dit maakt de emoji wat veelzijdiger, omdat hij dan ook gebruikt kan worden voor situaties waarbij het niet om bloedafname gaat – vaccinaties, bijvoorbeeld!

Meer werk dan je denkt

De meeste mensen staan er waarschijnlijk niet echt bij stil, maar er zit behoorlijk wat werk in de officiële emoji lexicon! Hij wordt constant aangepast en geüpdatet om een nauwkeurige visuele weergave van specifieke objecten en emoties te waarborgen. Ook worden op basis van actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen geregeld nieuwe emoji toegevoegd, zoals we hebben gezien bij de door de coronapandemie geïnspireerde varianten. We kunnen vanaf WordPress 5.8 in elk geval van de nieuwste emoji gebruik maken!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.