WordPress 5.7.2 is nu beschikbaar

WordPress 5.7.2 is nu beschikbaar

WordPress 5.7.2 is nu beschikbaar. Het betreft een zogeheten short-cycle release, oftewel een beveiligings- en onderhoudsupdate. We raden daarom aan om je WordPress website zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie.

Security fix

WordPress 5.7.2 bevat een security fix voor een kwetsbaarheid die alle WordPress versies vanaf WordPress 3.7 beïnvloed. Het gaat om een zogeheten object injection in PHPMailer; een vrij technische kwestie. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je de betreffende trac ticket raadplegen. 

WordPress 5.7.2 installeren

WordPress websites waarbij automatische updates ingeschakeld staan, zijn inmiddels al begonnen met updaten. Beheerders van WordPress websites die handmatig geüpdatet moeten worden, raden we uit veiligheidsoverwegingen aan om zo snel mogelijk de nieuwste versie te installeren. Dit kan door WordPress 5.7.2 te downloaden vanaf WordPress.org. Maar je kunt ook op je WordPress dashboard naar Updates gaan en daar op Nu updaten klikken. Mocht je problemen ervaren bij het updaten dan kun je terecht op de HelpHub documentatie pagina voor WordPress 5.7.2.

WordPress 5.8

De volgende grote WordPress update die we kunnen verwachten is WordPress 5.8, waarvan de release gepland staat voor juli van dit jaar. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in elk geval een deel van de langverwachte Full Site Editing feature in deze update geïntegreerd werd; hierbij wordt de blok editor, die we nu alleen voor berichten en pagina’s gebruiken, uitgebreid om complete websites mee te kunnen bouwen. De complexiteit van deze feature creëert een grote uitdaging om te zorgen dat alles goed genoeg werkt. Er wordt nu dus nog bekeken welke onderdelen van Full Site Editing in juli klaar zijn voor integratie in de WordPress core. Mocht je alvast willen experimenteren met Full Site Editing, dan is de Gutenberg Nightly plugin een aanrader.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.