WordPress 5.3.2 verhelpt high-priority bugs

WordPress 5.3.2 verhelpt high-priority bugs

Op 18 december (minder dan een week nadat WordPress 5.3.1 werd uitgerold) verscheen WordPress 5.3.2. Deze onderhoudsupdate verhelpt een aantal high-priority bugs.

High-priority bugs

Het eerste probleem dat met deze update verholpen wordt, gaat om gemodificeerde post objects met een invalide datum. De fix zorgt ervoor dat de get_feed_build_date() functie op dit soort scenario’s wordt toegepast. De WordPress documentatie is geüpdatet en legt uit dat de functie een foutmelding geeft als er iets niet goed gaat.

De tweede grote bug die met versie 5.3.2 gerepareerd wordt is een zogeheten edge case waarbij de wp_unique_filename() in bepaalde gevallen faalde om bestanden te hernoemen wanneer de naam van een nieuw geüpload bestand overeenkwam met een bestaande bestandsextensie.

De update tackelt nog een probleem met de wp_unique_filename() dat ontstaat wanneer de doelmap voor een geüpload bestand onleesbaar is.

Behalve de hierboven genoemde bugs is er ook een probleem verholpen waarbij de kleuren van knoppen met de .active klasse ervoor zorgde dat de knoppen niet meer goed leesbaar waren.

WordPress 5.3.2 downloaden

Websites waar automatische achtergrond updates zijn ingeschakeld, zouden inmiddels geüpdatet moeten zijn. Andere gebruikers worden aangeraden zo snel mogelijk te updaten, vooral als hun WordPress installatie beïnvloed wordt door een van de hierboven beschreven problemen. WordPress 5.3.2 is hier te downloaden. Je kunt ook inloggen op je WordPress website en op je Dashboard kiezen voor Updates > Update Now.

WordPress handleidingen

Er zijn met deze update inhoudelijk geen grote veranderingen aan de functies van het WordPress CMS doorgevoerd. Al onze WordPress handleidingen zijn dus nog gewoon van toepassing op WordPress 5.3.2. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

Meer weten over WordPress 5.3.2?

Voor meer informatie over alle wijzigingen in WordPress 5.3.2 kun je HelpHub documentatie pagina van versie 5.3.2 bekijken of de volledige lijst van wijzigingen op Trac raadplegen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.