WordPress 5.2 release uitgesteld tot 7 mei

WordPress 5.2 release uitgesteld tot 7 mei

De officiële WordPress 5.2 release stond oorspronkelijk gepland voor 30 april, maar is vanwege het aantal openstaande tickets uitgesteld tot 7 mei. WordPress 5.2 RC 1 is inmiddels wel klaar om te testen.

Over de WordPress 5.2 release

WordPress 5.2 zal een aantal grote verbeteringen aan de block editor toevoegen – in principe alles dat in de Gutenberg plugin is doorgevoerd, voorafgaand aan versie 5.4. Hierbij kun je denken aan nieuwe block management features, alsmede een aantal nieuwe blocks die de core widgets vervangen. De nieuwe WordPress versie zal tevens een nieuwe admin interface voor Site Health introduceren, welke onder het Tools/Gereedschappen menu te vinden zal zijn. Hiermee kun je tests uitvoeren die gecategoriseerd worden als kritisch, aanbevolen of goed, voorzien van actie stappen waarmee gebruikers hun instellingen kunnen verbeteren. Er wordt een informatie tabblad toegevoegd voor debuggen, dat informatie verstrekt over de website en server setup.

WordPress 5.2 release

Er zijn verbeteringen toegevoegd voor degenen die gebruik maken van ondersteunende technologieën. Ook het aanpassen van de Privacy Policy pagina moet met de nieuwe versie een stuk eenvoudiger worden.

Lees ook: Dashicons krijgt 13 nieuwe iconen in WordPress 5.2

Fatal Error Recovery Mode

WordPress 5.2 bevat ook een nieuwe feature die Fatal Error Recovery Mode heet. Deze feature ‘pauzeert’ thema’s en plugins die een fatale foutmelding geven en zet de website in herstelmodus zodat je nog steeds toegang hebt tot de admin om het probleem op te lossen. Met deze nieuwe feature moet het aantal ‘white screen of death’ problemen aanzienlijk gereduceerd worden. Ze worden in elk geval een stuk makkelijker om te verhelpen!

Meer weten?

Voor een gedetailleerde beschrijving van alle verbeteringen en bug fixes in WordPress 5.2 kun je de 5.2 Field Guide raadplegen. Wil je alvast een voorproefje van de nieuwe WordPress versie of helpen bij het testen van de Release Candidate, dan kun je de Beta Tester plugin installeren en de ‘bleeding edge nightlies’ optie selecteren.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.