WordPress 4.8.3 beveiligingsupdate

WordPress 4.8.3 beveiligingsupdate

WordPress 4.8.3 is nu beschikbaar. Dit is een beveiligingsupdate voor alle voorgaande versies van WordPress, en we raden je dan ook zeker aan om je websites zo snel mogelijk te updaten.

WordPress 4.8.3

 De update bevat een fix voor de functie $wpdb->prepare(), welke kan leiden tot een potentiele SQL injectie (SQLi). Simpel gezegd gaat het om een kwetsbaarheid die kwaadwillende mensen kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot databases van WordPress websites. Het is zelfs mogelijk dat zij deze websites kunnen overnemen. De kwetsbaarheid zit in een functie waar plugins en thema’s gebruik van maken. De WordPress core is niet direct kwetsbaar, maar om te voorkomen dat plugins en thema’s onbedoeld een kwetsbaarheid veroorzaken heeft men toch besloten het gedrag van de functie aan te passen. Ontwikkelaars die graag meer over de functie willen weten kunnen hier terecht.

WordPress 4.8.3 downloaden

WordPress 4.8.3 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now. WordPress websites waar automatische updates zijn ingeschakeld zijn al begonnen met updaten naar de nieuwe WordPress versie.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website, dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket zeker de moeite waard. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Eventuele functies die na een update niet meer werken, worden bovendien kosteloos hersteld.

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 4.8.3. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

WordPress 4.9

WordPress 4.8.3 zal waarschijnlijk één van de laatste updates zijn voor de uitrol van WordPress 4.9, die voor 14 november gepland staat.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.