WordPress 4.8.1 onderhoudsupdate

WordPress 4.8.1 onderhoudsupdate

WordPress 4.8.1 is nu beschikbaar. Dit is een onderhoudsupdate voor alle voorgaande versies van WordPress, en we raden je dan ook aan om je websites zo snel mogelijk te updaten.

Custom HTML widget

De onderhoudsupdate 4.8.1 voor WordPress bevat 29 bug fixes en verbeteringen. Eén van de belangrijkste verbeteringen is de toevoeging van een Custom HTML widget.

custom html widget

Toen WordPress 4.8 “Evans” vorige maand werd uitgerold, werd de TinyMCE functionaliteit aan de Text widget toegevoegd. Helaas zorgde dit voor problemen bij gebruikers die Custom HTML gebruikten, omdat de Visual Editor vaak stukjes code ‘eruit haalt.’

“Voor gevorderde gebruikers of gebruikers die in HTML snippets willen kopieren, is er nu een decidated ‘Custom HTML’ widget die speciaal ontwikkeld is voor het toevoegen van arbitraire HTML aan je zijbalk,” zei WordPress core expert Weston Ruter.

WordPress 4.8.1 gebruikers die nu naar Tekst widgets gaan die custom HTML bevatten, zullen bovenaan de widget een opmerking zien die suggereert om de Custom HTML widget te gebruiken.

text widget notification

De Custom HTML widget werkt net zoals de Text widget in WordPress 4.7 en eerdere versies.

Voor een volledig overzicht van alle veranderingen in WordPress 4.8.1 kun je de release notes en de lijst van veranderingen raadplegen.

WordPress 4.8.1 downloaden

WordPress 4.8.1 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now. WordPress websites waar automatische updates zijn ingeschakeld zijn al begonnen met updaten naar de nieuwe WordPress versie.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website, dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket zeker de moeite waard. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Eventuele functies die na een update niet meer werken, worden bovendien kosteloos hersteld.

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 4.8.1. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.