WordPress 3.8 “Parker” – wat is er nieuw?

Met de meest recente versie van WordPress, 3.8, is WordPress een nieuwe weg ingeslagen met het oog op het ontwikkelen van WordPress zelf. Niet langer zal pas worden gestart met de ontwikkeling van een nieuwe WordPress versie als de meest recente versie is gereleased: al voor de release van versie 3.7 (Basie), zat versie 3.8 (Parker) al in de pijplijn. Wij keken naar wat er allemaal nieuw is in deze gloednieuwe update.

Een volledig redesign

Met WordPress 3.8 volgt het ontwikkelingsteam de lijn van het vernoemen van WordPress versies naar beroemde jazz artiesten. Parker is dan ook vernoemd naar Charles “Charlie” Parker Jr., een bekende jazz saxofonist uit de eerste helft van de 20e eeuw. Parker als WordPress versie brengt behoorlijk wat nieuws op de tafel. Zo heeft het admin dashboard een volledig nieuw design gekregen waar veel meer kleur in naar voren komt. De typografie is gewijzigd, evenals de mate van contrast dat naar voren komt in de dashboard kleuren. Zo moet tekst eenvoudiger te lezen worden.

WordPress 3.8 Parker

Beter theme management

Parker heeft nog meer te bieden op het gebied van looks. Zo is er een nieuwe manier van theme management geïntroduceerd, zodat je nog gemakkelijker door je themes heen kan bladeren. Widgets toevoegen is door vernieuwde navigatie ook gemakkelijker geworden, waarbij navigatie binnen het widget scherm (en het toevoegen ervan) zichzelf aanpast aan het apparaat waar je op zit. Zo kun je met een enkele druk van je vinger een widget toevoegen aan je blog.

Ten slotte introduceert Parker ook een nieuw basis thema voor je WordPress website: Twenty Fourteen. Hiermee maak je van je WordPress installatie op eenvoudige wijze een magazine-style website waarin beeld nog beter naar voren kan komen dan op de standaard installatie. WordPress 3.8 voegt dus veel nieuwe functionaliteiten toe op het gebied van lay-out, die bij veel WordPress gebruikers in goede aarde zullen vallen. Heb je nog niet geupgrade? Dan is nu zeker het moment om dit te doen.

Eén reactie op “WordPress 3.8 “Parker” – wat is er nieuw?”

  1. Vogelvanger schreef:

    Leuk allemaal, maar het blijft blogachtig. En dàt wil zeggen dat het, als het erop aan komt, nog niet eens kan concurreren met webdesignprogramma’s uit de (PC)- Middeleeuwen.
    Verder niets mis met WordPress, maar dit moest toch even gezegd worden.
    Vogelvanger

Geef een reactie