Zo zorg je dat je WooCommerce klanten blijven terugkomen

Zo zorg je dat je WooCommerce klanten blijven terugkomen

Als je een WooCommerce shop runt, dan ben je waarschijnlijk constant bezig met het aantrekken van nieuwe klanten. Maar wist je dat bestaande klanten gemiddeld 67% meer uitgeven dan nieuwe klanten? Bovendien kunnen je vaste klanten je ook nieuwe klanten opleveren. Tegen de tijd dat een klant 10 bestellingen bij je heeft geplaatst, heeft hij gemiddeld 7 andere mensen naar je site verwezen. Met andere woorden: het is zeker de moeite waard om degenen die een keer iets bij je besteld hebben, te overtuigen om dat vaker te doen. Maar hoe zorg je dat je WooCommerce klanten blijven terugkomen?

Manieren om te zorgen dat je WooCommerce klanten blijven terugkomen

#1. VIP & loyaliteitsprogramma’s

Een van de beste manieren om te zorgen dat je WooCommerce klanten blijven terugkomen, is door hen hiervoor te belonen. Afhankelijk van het soort producten dat je verkoopt, zijn er tal van manieren waarop je dit kunt inrichten. Zo kun je je vaste klanten punten laten sparen waarmee ze korting of gratis producten kunnen krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de WooCommerce Points and Rewards extensie.

#2. Exclusieve aanbiedingen & early access

Ben je van plan een nieuw product uit te brengen? Dan is het een goed idee om je meest loyale klanten early access te bieden. Dit geeft ze namelijk het gevoel dat ze speciaal zijn en kan hen motiveren om als eerste een bestelling te doen. Ook exclusieve aanbiedingen worden doorgaans wel gewaardeerd door trouwe kopers.

#3. Inspraak in nieuwe producten 

Als iemand jouw merk tof genoeg vindt om vaker bij je te bestellen, dan is de kans groot dat diegene wel ideeën heeft over wat voor soort producten of verbeteringen hij graag zou zien. Biedt die klanten de mogelijkheid om suggesties te doen. Je weet maar nooit, misschien heeft iemand wel een revolutionair idee dat je merk naar een hoger niveau kan tillen!

#4. Referral stimuli

Hoe meer tevreden klanten andere mensen naar jouw WooCommerce shop verwijzen, hoe beter. Sommige klanten doen dit sowieso wel, zeker als ze echt enthousiast zijn over een bepaald product. Andere klanten hebben wat meer motivatie nodig. Er zijn verschillende plugins die je kunnen helpen om klanten voor het verwijzen naar jouw webshop, zoals de Refer A Friend add-on voor WooCommerce.

#5. Gamification

Door het winkelproces in een spelletje te veranderen, kun je zorgen dat je beste klanten vermaakt en geïnteresseerd blijven. Daarnaast kunnen spelletjes mensen ook motiveren om meer uit te geven, je WooCommerce shop bij vrienden aan te bevelen, of beide. Er zijn tal van manieren om gamification in je webshop toe te passen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze 3 prijzenrad plugins voor WooCommerce.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.